Nu 50% korting op 6-delige pannenset in verschillende kleuren!

Zoek binnen:

Zó kies je een echt goed restaurant uit op vakantie

Lekker dineren op vakantie is heerlijk, maar vaak zie je vanwege de vele restaurants door de bomen het bos niet meer. Want wanneer is een restaurant nou echt goed en wanneer is het een ongezellige toeristenplek?

Deskundigen onthullen hun beste tips aan het AD.

Advertentie

Lelijk restaurant
Volgens reisjournaliste Sigrid Stamkot is een lelijk restaurant vaak een goede zaak. “Over het algemeen kun je stellen: hoe lelijker het restaurant, hoe beter het eten”, vertelt ze aan het AD. Toeristen gaan vaak op zoek naar mooie restaurantjes, terwijl locals vooral voor goed eten komen. “Bij restaurants die weinig aan opsmuk doen, gaat het meer om goed eten.”

Locals
Over locals gesproken: spreek die eens aan voor goede restauranttips, tipt Stamkot. De barman van je hotel of de verhuurder van je AirBnB-appartement weet waarschijnlijk als geen ander waar je lekker kunt eten in de stad waar jij op vakantie bent.

Lokale krant
Culinair historicus en columniste Charlotte Kleyn adviseert om de lokale krant te raadplegen. “Wanneer je de taal spreekt, kun je recensies in de lokale krant lezen. Dat is vaak betrouwbaarder dan websites als TripAdvisor waar iedereen een recensie kan achterlaten.”

Lange rij
Staat er een lange rij voor een restaurant of bakker? Dan zit je volgens Kleyn ook goed. Vooral in landen als Frankrijk en Italië hebben mensen geen moeite om in de rij te staan voor goed eten. “Fransen zullen bijvoorbeeld een half uur bij een bakker in de rij staan als hij beter is dan de bakker om de hoek”, weet Kleyn.

No go’s
Nog een tip van Kleyn: vermijd restaurants waar een bord met ‘authentiek eten’ buiten staat. Ook restaurants waar voorbeeldgerechten uren buiten staan. En restaurants met proppers? Meteen voorbijlopen. “Restaurants die dat doen, lijken te veel moeite te moeten doen.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bron: AD. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien