Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Granaatappelsap

POM Wonderful bestaat uit 100% puur granaatappelsap. De granaatappels groeien in speciale boomgaarden in de San Joaquin in Californie, Amerika. Eén flesje bevat vijf hele granaatappels en geen toegevoegde suikers. 
 
De helft van het flesje bevat genoeg antioxidanten voor één dag, die bijdragen aan de gezondheid van hart- en bloedvaten en de prostaat.

Onderzoek
Er is veel onderzoek gedaan naar het effect van granaatappelsap. POM wonderful bevat de grootste hoeveelheid antioxidanten in vergelijking met rode wijn, groene thee en diverse andere sappen. Antioxidanten zijn goed om dat ze in staat zijn schadelijke vrije radicalen te neutraliseren. Een pilotonderzoek uit 2001 toonde aan dat 100% granaatappelsap na twee weken dagelijks gebruik het ACE met 36% remde. ACE is betrokken bij het verlagen van de bloeddruk, en het is aangetoond dat het remmen van ACE tot minder hartaanvallen leidt bij patiënten met een hartziekte.
 
Gezond lekker
Granaatappelsap blijkt goed te zijn tegen veel lichamelijke kwaaltjes. Het blijkt een positieve invloed te hebben op een gezonde mondholte, gezonde tanden en gezond tandvlees. In onze receptenzoeker vindt u ook heerlijke recepten met granaatappel. Zoals de salade met geitenkaas en granaatappel of een lekkere dressing van yoghurt koriander en granaatappel voor over uw aardappelsalade.
 
Granaatappelsap lijkt een trend te zijn maar POM granaatappelsap is zeker een lekker verfrissend drankje. De smaak is puur en laat een krachtige smaak achter. Te verkrijgen in de meeste supermarkten. Naast een gezond nieuw drankje smaakt het ook nog goed!

Advertentie

Granaatappel

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

De tarotkaart van 3 maart: "Stier, op erotisch vlak valt er wat te beleven"

De tarotkaart die voor woensdag 3 maart is getrokken is ‘Drie van Staven’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Deze tarotkaart staat voor: zelfvertrouwen. Men gelooft in de eigen mogelijkheden. In de liefde gaat het over oprechte betrokkenheid. Elkaar verwennen en trots zijn op elkaar. Singles zoeken bij deze kaart een charismatisch type. Carrière: Veel ondernemingslust en daadkracht. Dit is een leider.

Advertentie

Ram

Je surft op dezelfde golf als je omgeving, daardoor zijn botsingen nu nagenoeg uitgesloten. Komt het toch tot geharrewar, parkeer je eigen mening dan even. Uitparkeren kan altijd nog.

Stier

Op erotisch vlak valt er wat te beleven. Vandaag krijg je een voorproefje door puur te genieten van het verlangen naar de ander. Stel ‘de daad’ uit en speel zonder doel met elkaar – of met jezelf.

Tweelingen

Je werklust laat vandaag misschien weinig ruimte voor sport, spel en spannends. Streep vanavond alles wat ruikt naar ‘moeten’ weg. In de ruimte komen antwoorden moeiteloos binnen.

Kreeft

‘Je weet wat je kan, dus doe het dan!’ Het is je motto vandaag en je moedigt er anderen mee aan. Heb je mantelzorgtaken? De ander krijgt een opleving als je niet álles uit handen neemt.

Leeuw

Gebaren van vriendelijkheid hebben nu grote gevolgen. Je wordt (nog) aantrekkelijker als je respect, loyaliteit en eerlijkheid toont. Geef vooral dat muurbloempje water met zonnige voeding.

Maagd

Kijk eens terug naar waarmee je vorig jaar druk was. Hoe heeft dit jaar jou veranderd? Waar ben je wijzer geworden? Tel vandaag je zegeningen, dankbaarheid geeft je hoogglans.

Weegschaal

Weinig kans dat jou vandaag iets groots dwars zit. Richt je daarom op kleine oneffenheden en akkefietjes. Wat wil je nog uitpraten? Wringende schoenen kunnen nu uit.

Schorpioen

Richt je op andermans kwaliteiten, dat stemt positief. Fouten vergeten hoeft niet, maar vergeven gaat prima vandaag. Spreek met jezelf af dat je alleen naar het hier-en-nu kijkt.

Boogschutter

Een beetje schaven hier, een tikkeltje schuiven daar. Kleine veranderingen maken een groot verschil. Zelfs je bankstel en die kast een andere plaats geven, schept ruimte – in je hoofd.

Steenbok

Ken jezelf. Het is een thema waarmee je meer en meer vertrouwd raakt. Vandaag coach je jezelf door te ontspannen en jezelf permissie te geven om te voelen wat je voelt. Alles is welkom.

Waterman

Van sleur geen sprake vandaag, je mixt nieuwe plannen graag met bestaande. Zoek hulp bij de uitwerking ervan. Een jongere kan je verrassend goed bijstaan met raad en daad.

Vissen

Op het werk is er opluchting, of verlichting. Taken worden beter verdeeld, of je start met iets dat beter bij je past. Thuis zit je in de opknap-modus. Vooral heldere kleuren geven je lust for life.

Meer voorspellingen? Op Libelle Premium vind je de Numeroscoop. In deze voorspelling geeft je geboortegetal inzicht in je persoonlijkheid. Bekijk het hier >

1

Tekst en voorspelling: Viola Robbemondt.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Abonneecadeau editie 11: een blouse van Tramontana

Omdat we zo blij zijn met onze lezeressen verloten we elke week mooie prijzen onder onze trouwe abonnees. Deze week is dat – tromgeroffel – 5x een Check Print Blouse van Tramontana t.w.v. € 59,95.

Advertentie

De 5 gelukkige winnaars van dit abonneecadeau zijn:

  • J. uit Bergen op Zoom
  • A. uit Hoorn
  • M. uit Berkel en Rodenrijs
  • Stienie uit Leeuwarden
  • Marianne uit Leiden

Ben jij een van de gelukkigen? Dan krijg je je cadeau ergens in de komende weken thuis gestuurd. Correspondentie over de identiteit van de winnaars is in verband met de privacywetgeving helaas niet mogelijk. Voor meer abonneecadeaus klik je hier

Check Print Blouse

De Tramontana blouse met ruitdessin is een echt fashionable item. De blouse is voorzien van stoffen gevoerde knoopjes en een opstaande kraag. De pofmouw en de gesmokte manchet met knoop geven de blouse een fancy look. De Tramontana collecties bestaan altijd uit complete looks met verrassende prints en details die je eindeloos kunt combineren. Tramontana biedt kleding met wat extra’s waarin je je op-en-top vrouw voelt. De kleding heeft een perfecte pasvorm.

Meer informatie vind je op de website van Tramontana.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Lieve: "Mijn zwager houdt mijn tweelingzus bij mij weg"

Lieve (34) en haar tweelingzus deelden alles samen. Hun vriendengroep, hobby’s en zelfs hun carrière. Totdat Lieves zus een vriend kreeg door wie ze uit elkaar dreven. Jarenlang was er geen contact en rouwde Lieve om haar verloren zus. Tot nu. “Af en toe bellen we stiekem zonder dat mijn zwager dat weet.” 

Lieve: “Mijn eeneiige tweelingzus is heel mijn leven mijn beste vriendin geweest. Mijn zielsverwant. We waren altijd samen, hadden dezelfde vriendinnen, dezelfde hobby’s en we werkten zelfs samen. Totdat zij een vriend kreeg die haar isoleerde van de buitenwereld. Jarenlang sprak ik haar niet. Tot dit jaar.”

Advertentie

Tweelingzus

“In onze tienertijd waren we nog twee handen op één buik. Sterker nog, we braken door als model en reisden heel wat af met z’n tweetjes. Het was heel bijzonder om dat allemaal samen mee te mogen maken. Maar toen kreeg mijn zus een vriend. Hij vond modellenwerk ordinair en dwong haar ermee te stoppen. Op mij zou dat veel invloed hebben: we werden vaak samen geboekt voor shoots en als zij zou stoppen met modellenwerk, zou mijn carrière ook veranderen. Toch koos mijn zus voor haar vriend en stopte ze met haar werk en grote passie.”

Banden verbroken

“Dat ze een stap terugnam uit onze carrière was al pijnlijk genoeg. Maar ik merkte dat ze langzamerhand ook meer afstand van mij nam. Op een gegeven moment wilde ze me zelfs helemaal niet meer spreken en ook haar vriend maakte duidelijk dat hij liever niet had dat ik nog langs kwam. Ondertussen hoorde ik van vriendinnen dat mijn zus ook de banden met hen had verbroken. Langzamerhand raakte ze geïsoleerd.”

Loslaten

“In het begin heb ik het daar heel moeilijk mee gehad. Ik schreef haar brieven, probeerde haar te bellen en reed af en toe eens langs haar huis. Maar ik kreeg geen gehoor. Ik schakelde hulpinstanties in omdat ik me zorgen maakte. Maar steeds weer kreeg ik te horen dat ik haar niet kon helpen. Ik moest wachten tot ze zelf bij haar vriend weg zou gaan. Toen ik een paar jaar geleden naar Amerika emigreerde, besloot ik haar dan ook los te laten.”

Slapeloze nacht

“Ik ging door een rouwproces heen, maar vond mezelf langzamerhand terug. Ik was net gewend aan mijn ‘nieuwe leven’ zonder haar, toen corona uitbrak. Noodgedwongen verhuisde ik tijdelijk terug naar Nederland. En ineens was ik weer dichtbij mijn tweelingzus. Ik voelde haar nabijheid. Dat gevoel was zelfs zo sterk, dat ik op een zekere nacht lag te woelen en niet in slaap kon komen. Pas om 5 uur ’s ochtends viel ik in slaap. Ik had via via gehoord dat mijn zus zwanger was en achteraf bleek dat mijn zus die nacht aan het bevallen was. Op het moment dat ik weer in slaap viel, was haar kindje geboren.”

Uitpraten

“Het is zo bizar dat onze band nog zo sterk was, ook al had ik haar al jaren niet gezien. Dat besef zorgde ervoor dat ik haar weer heel graag wilde spreken en zien. Daarbij was onze moeder bijna jarig en die wilde ons beiden heel graag op haar verjaardag hebben. Wat ook de reden was dat haar vriend ons uit elkaar wilde halen en zij mij uit haar leven wiste, we móesten het uitpraten. Voor onszelf en voor onze moeder.”

Emotioneel gesprek

“En dat deden we. Deze zomer voerden we een lang, emotioneel gesprek. We hebben allebei onze eigen kant van het verhaal, maar dat is oké. Ik besef goed dat ze vanwege haar vriend een heel ander beeld heeft gekregen van de situatie. Toch was het een fijn gesprek dat we met elkaar voerden; het bracht ons dichter bij elkaar.”

Tweelingzus terug

“Sinds die dag spreken mijn zus en ik elkaar weer. Af en toe belt ze me, stiekem, als ze niet bij haar vriend is. De gesprekken zijn nog wat onwennig. Maar het is een begin. Ik hoop natuurlijk dat we ooit weer zo close kunnen worden als vroeger. Maar tot die tijd ben ik zielsgelukkig dat ik mijn tweelingzus  weer een beetje terug heb gekregen.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Interview: Eva Breda. Beeld: iStock.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Deze 4 ‘onschuldige’ slaapproblemen mag je niet negeren

Je wordt om het uur wakker of je hebt zelfs last van slapeloosheid: iedereen heeft weleens moeite met slapen. Als dit een paar keer in het jaar voorkomt is dat niet zo erg, maar wanneer je regelmatig last hebt van slaapproblemen moet je toch echt actie ondernemen.

Als je een van de volgende symptomen en signalen herkent, negeer ze dan niet en schakel de hulp in van een expert. Deze slaapproblemen zijn misschien minder onschuldig als ze lijken…

Advertentie

1. Je slaapt nooit aan een stuk door

Meestal komt dit dan door geluiden die je wakker maken, bijvoorbeeld wanneer je partner snurkt, midden in de nacht naar het toilet gaat of je buren die een feestje geven. Maar wanneer je regelmatig uit jezelf wakker wordt, zonder dat hier een logische reden voor is, is het verstandig om eens langs de huisarts te gaan. Dit kan namelijk duiden op slaapapneu.

Wanneer je last hebt van slaapapneu maken je hersenen je wakker, omdat je niet normaal ademt. Je schrikt dan eigenlijk gewoon even wakker, zodat je ademhalingsspieren ontspannen en weer goed gaat ademen. Daarna val snel weer in slaap. Wanneer dit ervoor zorgt dat je niet uitgerust wakker wordt, is het echt verstandig om een afspraak te maken bij de huisarts om te checken of je slaapapneu hebt en hoe dit het beste behandeld kan worden.

2. Je staat op met hoofdpijn

Wanneer je wakker wordt met hoofdpijn kan het zijn dat je last hebt van het zogenaamde ‘syndroom van de bovenste luchtwegweerstand’. Dit lijkt op slaapapneu, maar dan een mildere vorm. Wanneer je hier last van hebt, adem je niet goed in en uit en kan je lichaam de kooldioxide niet goed kwijt. Dit gas blijft dan in je lichaam hangen waardoor je hoofdpijn krijgt.

Het kan helpen om de dekens niet te ver over je hoofd te trekken voordat je in slaap valt. Zo zorg je ervoor dat je longen voldoende frisse lucht kunnen in- en uitademen, waardoor je geen hoofdpijn krijgt. Wanneer dit niet helpt is het toch verstandig om een afspraak te maken bij je huisarts en je slaapproblemen te bespreken.

3. Knarsetanden

Knarsetanden is vaak een gevolg van stress. Je wordt dan ’s nachts gedeeltelijk wakker van de stress, waardoor je verkrampt en begint met knarsetanden. Het lijkt onschuldig, maar dit kan nare gevolgen hebben voor zowel je nachtrust als je gebit. Word je ’s ochtends regelmatig wakker met een pijnlijke kaak of zere tanden? Ga dan langs de tandarts. Je krijgt dan waarschijnlijk een splint, dit is een soort bitje dat wordt aangemeten. Het zorgt ervoor dat je kaak niet gespannen raakt en je tanden beschermd blijven.

4. Je weet ‘s ochtends niks meer

Krijg je ’s ochtends van je partner te horen dat je je die nacht raar hebt gedragen? Neem dit dan serieus, zeker wanneer er geen logische reden voor is. Heb je bijvoorbeeld geen alcohol op? Dan kan dit gedrag kan duiden op parasomnia. Dit kan namelijk een gevaar zijn voor jezelf, maar ook voor anderen. Je kunt bijvoorbeeld gaan slaapwandelen of zelfs gaan slaaprijden. Leg aan je huisarts uit wat jij ’s nachts uitspookt, desnoods met hulp van je partner.

Dokter Rutger geeft 5 tips tegen slapeloosheid:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Sleepfoundation.org. Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien