Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Dit zijn de verrassende gezondheidsvoordelen van grapefruit

We weten allemaal dat het belangrijk is om gevarieerd te eten en voldoende gezonde vetten, koolhydraten, groentes en fruit binnen te krijgen. Maar wist je dat het een slim idee is om ook vaker grapefruit te eten? Dat brengt namelijk tal van gezondheidsvoordelen met zich mee.

Libelle zet de verrassende voordelen ervan voor je op een rij.

Advertentie

Weinig calorieën

Grapefruit is een citrusvrucht met een vrij bittere en tegelijkertijd zoetzure smaak. De vrucht is veelzijdig en lekker om als tussendoortje te eten maar ook zeer goed te gebruiken in een salade. Het is een verstandige keuze, gezien het een zeer caloriearme vrucht betreft. Een grapefruit bevat namelijk maar zo’n 50 calorieën, wat relatief weinig is voor een stuk fruit. Handig dus, als je een beetje op de lijn wilt letten.

Spijsvertering

Omdat er veel vezels in de citrusvrucht zitten, heb je lang een verzadigd gevoel na het eten ervan. Dat is ideaal als je probeert om wat minder te snoepen. Maar ook is deze grote hoeveelheid vezels goed voor je spijsvertering. Heb je vaak last van een opgeblazen buik of constipatie? Dan is het een goed idee om wat vaker een grapefruit aan je eetpatroon toe te voegen.

Goed voor je hart

Daarnaast kan het eten van grapefruits je hartconditie bevorderen, zo blijkt uit meerdere onderzoeken. Dit komt omdat het de risicofactoren van hartziekten kan verminderen, zoals een hoge bloeddruk en een te hoog cholesterol. Grapefruit bevat redelijk veel kalium, een mineraal dat verantwoordelijk is voor veel aspecten van de gezondheid van het hart.

Antioxidanten

Tot slot: grapefruits zitten boordevol gezonde vitamines en mineralen en zijn daarnaast een grote bron van antioxidanten. Zo zit er veel vitamine C, Betacaroteen, Lycopeen en Flavonoïden in de vrucht, stoffen die essentieel zijn voor een goede gezondheid. Deze vitamines en antioxidanten staan erom bekend bepaalde chronische aandoeningen te kunnen voorkomen.

Wist je dat je houten snijplank een grote verzamelplaats voor bacteriën is? Dít is hoe je deze  gemakkelijk schoonmaakt:

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Shape. Ahealthylife. Beeld: iStock

gezondheidsvoordelen grapefruit Libelle

Lees meer

Weekend bezigheid: groene kunstwerkjes achter glas

groene kunstwerkjes

Hou je van groen en doe je mee met de kamerplantentrend, maar dan wél op jouw manier? En ben je een beetje handig? Maak dan deze prachtige groene lijsten om je interieur mee op te fleuren.

groene kunstwerkjes

Dit heb je nodig voor de groene kunstwerkjes

  • •Transparante lijsten van eiken met elastiek: A5 €26,95 / A4 €39,95 / A3 €54,95  (Moebe v
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien