Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

We drinken onze groene thee al jaren verkeerd

Als we een kop thee willen drinken, slingeren we al gauw de waterkoker aan en schenken we zonder er al te veel bij na te denken kokend water in ons glas.

Maar als je groene thee drinkt, is dit dus níet de bedoeling. Want groene thee drink je helemaal niet met kokend water. Als het water te heet is, gaat namelijk de smaak verloren. Je thee kan dan een stuk bitterder smaken dan dat ‘ie eigenlijk is en hierdoor krijg je een vrij ‘droge’ nasmaak.

Advertentie

Even tellen
Volgens kenners is groene thee het meest op smaak wanneer deze gezet wordt met water van ongeveer 60 tot 85 graden Celsius. Wil je het dus goed aanpakken, dan kun je het beste je water koken in een waterkoker om deze vervolgens ná het bereiken van het kookpunt nog eens 5 minuten te laten afkoelen. Dan kom je ongeveer uit op de 70-80 graden Celsius. Pas na 12 minuten zit je rond de 65 graden Celsius: erg snel koelt het water niet af.

Geduld
Maar ook in je glas gaat het afkoelen niet veel sneller. Voor een graadje of 75 Celsius moet je met het water in je glas ook een minuut of 6 wachten. Daarna mag je pas je theezakje met groene thee erin dopen in je glas. Laat vervolgens je zakje thee zeker 2 minuten in je glas bungelen en dan kan er nog weinig misgaan. Alles voor een perfect kopje thee, nietwaar?

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Groene Thee Gezond. Beeld: iStock

Hans bekent: hij heeft een obsessie voor de kleding van nieuwslezeressen

Hans-libelle

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in het leven. Deze week: de kleding van nieuwslezeressen. 

Ik zal je een geheim vertellen, in de hoop en verwachting dat het onder ons blijft, want ik schaam me er wel een beetje voor. Afgesproken? Ik kijk dus praktisch elke avond naar het NOS Journaal. Inderdaad, niks om je voor te schamen. Maar daarbij ontgaat me vaak het nieuws omdat – ik schaam me nu eigenlijk best diep – ik altijd geheel en al gefocust ben op de kleding van de nieuwslezeressen.

Gisteravond: nieuwslezeres Am

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien