Nu 50% korting op 6-delige pannenset in verschillende kleuren!

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: kun je groenten het best met warm of koud water wassen?

Dat we (de meeste) groenten en fruit grondig moeten afspoelen voordat we ze eten, weten we allemaal. Maar kun je ze nou het beste met warm of koud water wassen?

Wat blijkt? Dat ligt eraan of je je groenten wil wassen om van het vuil of van de gifstoffen van de pesticiden af te komen.

Advertentie

Koud
Om ziekte te voorkomen, adviseert het Voedingscentrum alle groenten en fruit te wassen, ongeacht of je ze rauw of gekookt eet. Wanneer op de verpakking staat dat de groenten al gewassen zijn, hoef je dat natuurlijk niet meer te doen. Ook is het belangrijk om voor het wassen zelf ook je handen met water en zeep te wassen. Groenten en kruiden kun je vervolgens het beste eerst snijden en daarna onder de kraan met koud water spoelen. Voor een hele grondige schoonmaak zou je ze ook nog in een bak met koud water kunnen weken.

Warm
Om alle gifstoffen, die pesticiden achterlaten, van je groenten en fruit te wassen, kun je echter beter gebruik maken van warm water. Geen zorgen trouwens, de meeste gifstoffen zijn al afgebroken zodra groenten en fruit in de winkel liggen. De overige gifstoffen zijn daarnaast niet schadelijk voor de mens. Met warm water kun je het grootste gedeelte van deze overige gifstoffen wegspoelen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bron: Ze.nl. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien