Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Hamburgers op de barbecue? Doe er vooral géén zout op

Een lekkere hamburger mag eigenlijk niet ontbreken op de barbecue, maar het bakken en braaien kan nog best lastig zijn. Want hoe zorg je er nu voor dat je burger lekker mals op je bord belandt? Nou daar blijkt een heel simpel trucje voor te zijn.

Door de hamburger van tevoren niet te zouten zorg je er namelijk voor dat ze niet te droog worden.

Advertentie

Eerst grillen, dan pas kruiden

Klinkt misschien een beetje gek, maar het zit zo: zout onttrekt water aan vlees, waardoor de burger tijdens het eten meer weg heeft van een wordt dan van een heerlijke malse hamburger. Het is daarom beter om de hamburger eerst te grillen en daarna pas te bestrooien met zout en peper. En als je jezelf dan helemaal wil verwennen kun je er het beste zeezout op strooien in plaats van gewoon zout, dit smaakt éxtra lekker.

Niet te veel kneden

Wist je trouwens dat het ook heel erg scheelt als je van tevoren niet te veel aan het vlees zit? Hoe minder je er aan zit, hoe lekkerder de smaak namelijk is. Gooi het vlees daarom niet in een kom om het lekker te kneden, maar geef het alleen de simpele hamburgervorm en leg het vervolgens op de barbecue.

Kaas smelten

Vind jij het lekker om een plakje kaas op je hamburger te laten smelten? Dan is timing heel belangrijk: wacht hiermee tot na het grillen (wat meestal zo’n vier minuten duurt) en tel daar nog eens twee minuten bij op voordat je de kaas er op legt. Als je het te vroeg doet dan druipt de kaas namelijk van de hamburger af en moet je deze naderhand flink gaan schrobben.

Barbecuerooster aangekoekt? Zo krijg je ‘m gemakkelijk schoon:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Wijnspijs. Beeld: iStock

hamburger

Lees meer

Femke: “Ineens had ik veel behoefte om heel diep in het glaasje te kijken”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (7) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze voor Libelle wat haar bezighoudt. Deze week schrijft ze over vertier buitenshuis.

Eens in de zoveel tijd begint Oscar te klagen dat ik zo vaak weg ben. De afgelopen coronamaanden hoorde ik hem uiteraard niet. Maar sinds ik eindelijk weer kan afspreken met vrienden, en helemaal nu de terrassen open zijn, zoek ik mijn vertier weer ger

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien