Heerlijk ontspannen: Wellness tickets nu voor 15,95

Zoek binnen:

Zó zorg je ervoor dat je hamburger smeuïg blijft op de barbecue

Er gaat niets boven een heerlijke barbecue met familie of vrienden. Wat zou het dan een domper zijn als de hamburgers droog en doorbakken zijn. Dat gebeurt je nooit meer dankzij déze tip. 

Zwart vlees
Barbecuen kan nog best lastig zijn. Je wilt natuurlijk niet dat het vlees van buiten al bijna zwart is en van binnen nog rauw. Ook wil je voorkomen dat het vlees uitdroogt, maar hoe doe je dit nu precies?

Advertentie

IJsklontje
Wij helpen je een handje, want er is dus een hele handige tip om de lekkerste en meest smeuïge hamburgers op tafel te krijgen. Dit doe je heel makkelijk door ijsklontjes op de rauwe hamburgers te leggen.

Mals
Het klinkt misschien een beetje raar, maar het blijkt echt te werken. Als de burger op de barbecue ligt, smelt langzaam het ijsklontje waardoor de hamburger vochtig blijft en niet uitdroogt. Ook laat het klontje de hamburger schrikken, waardoor ‘ie heerlijk mals blijft. Je zou natuurlijk ook een klontje boter op de hamburger kunnen doen, maar het ijsklontje is een gezondere variant.

Nóg een tip: zo voorkom je dat je hamburger aan het rooster van de BBQ blijft plakken.

Wist je dat je Libelle.nl ook gewoon kunt blijven volgen vanaf je vakantieadres? Als je binnen de EU op vakantie gaat, valt dataroaming (meestal) onder je bundel. Zo hoef je ons niet te missen vanaf de camping of je strandbedje!

Bron: TipHero. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien