Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Handig: zó kun je een romige pasta stukken gezonder maken

Als je een beetje een romige pasta wil maken (denk aan pasta alfredo) dan ontkom je er eigenlijk niet aan om ingrediënten als kaas, boter of kookroom te gebruiken. Hartstikke lekker natuurlijk, maar heel gezond is het niet. Gelukkig is er een manier waarop je een romige pasta stukken gezonder kunt maken.

En wij kunnen je deze handige tip niet onthouden!

Advertentie

Gezonde romige pasta

Pasta alfredo (ook wel bekend als fettucine Alfredo) is een pasta die bestaat uit drie simpele ingrediënten, namelijk fettucine, boter en Parmezaanse kaas. Voor mensen die van romige pasta’s houden is deze pasta een echte aanrader, maar heel gezond is ‘ie dus niet. Op sociale media zien we echter steeds vaker een gezonde variant van de fettucine alfredo voorbij komen, namelijk de cauliflower alfredo. Bij dit recept is de boter en Parmezaanse kaas vervangen door een heerlijke romige saus op basis van bloemkool. Klinkt niet verkeerd, toch?

Zó ga je te werk

Om deze saus zelf te maken ga je als volgt te werk: eerst kook je de bloemkoolroosjes in zacht kokend water (of bouillon naar keuze) en vervolgens pureer je deze met (plantaardige) melk, wat knoflook, zout en peper. Meng deze romige saus met de pasta en je hebt een heerlijke cauliflower alfredo! In de video hieronder kun je zien hoe de bekende chefkok Jamie Oliver een cauliflower alfredo maakt:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: YouTube. Beeld: Getty

Maartje en de meisjes deel 57: “Het is zo fijn wat je doet, Vera”

Maartje

Tijdens haar derde rondje rennen deze week, loopt Maartje Vera tegen het lekkere lijf. Samen sprinten ze naar Vera’s huis voor een verrukkelijke smoothie, maar blijkbaar is dat niet het enige dat ze in petto heeft.

Ze heeft twee smoothies in haar hand en alleen een badjas aan. Onschuldig kijken heeft geen zin meer, want we voelen allebei wel wat er gaat gebeuren. Dat vind ik ook zo leuk aan Vera. Durf. Ze laat duidelijk zien dat ze me wil en dat vind ik woest aantrekkelijk. Glunderend stapt ze met smoothies en al de douche binnen.

“Om je vingers bij af te likken”,

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien