Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Handig: zó kun je heel gemakkelijk zelf poedersuiker maken

Poedersuiker is heerlijk voor over je pannenkoeken of poffertjes, maar wat als je het nu net niet in huis hebt? Je zou natuurlijk naar de supermarkt kunnen gaan, maar wist je dat je poedersuiker ook heel gemakkelijk zelf kunt maken?

Je hebt er maar één ingrediënt voor nodig en het kost je niet meer dan 30 seconden van je tijd!

Advertentie

Welke suiker gebruiken?

Voor het maken van poedersuiker heb je natuurlijk suiker nodig. Wanneer je kristalsuiker gebruikt, maakt het niet uit welke soort je gebruikt.  Of je dus riet- of kokosbloemsuiker gebruik maakt niet uit. Wel is bruine suiker minder geschikt, omdat het net iets te plakkerig is.

Zó ga je te werk

Voor het maken van poedersuiker heb je naast 150 gram kristalsuiker ook een kartonnen bord en een staafmixer nodig. Doe de suiker in een grote beker en pak een kartonnen bord waarbij je een gat in het midden knipt, zodat de staafmixer er doorheen past. Hiermee kun je de beker afdekken zodat de poeder niet omhoog stuif tijdens het mixen. Mix de suiker zo’n 30 seconden totdat het er als poedersuiker uitziet.

Zin in pannenkoeken? Probeer dan eens dit heerlijke recept met banaan:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AH. Beeld: iStock

Lees meer

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien