We Will Rock You de musical: nu tot 50% korting!

Zoek binnen:

Net even anders: zó maak je hartige muffins voor het ontbijt

Als het op het ontbijt aankomt, zijn de voorkeuren verdeeld. De één start zijn dag het liefst met een zoete hap vol fruit, terwijl de ander niet functioneert zonder een gebakken ei. Mocht je team hartig zijn, kun je met deze hartige muffins wat variatie in je start van de dag aanbrengen.

En ook de mensen die het liefst met pannenkoeken ontbijten zullen deze gezonde muffins kunnen waarderen.

Advertentie

Hartige muffins
In plaats van de welbekende zoete cakejes vol suiker, fruit of chocolade, kun je muffins ook in een gezond jasje steken. Ideaal als je haast hebt in de ochtend, want je kunt er een flinke voorraad van maken. En het is nog simpel ook. De gemiddelde bereidingstijd ervan is namelijk slechts 10 minuten.

Snelle start
De hartige muffins kun je meerdere dagen in een gesloten trommel bewaren. Opwarmen is niet eens nodig, want ook koud zijn de hartige cakejes ontzettend lekker. Nog steeds niet overtuigd? Wij hebben de lekkerste recepten op een rijtje gezet.

Muffins met geitenkaas, tijm en honing

Ingrediënten:

  • 300 gram patentbloem
  • 3 eieren
  • 200 gram geraspte geitenkaas
  • 3 takjes tijm, de blaadjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 deciliter melk
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel bakpoeder

En zo maak je ze:

  1. Verwarm de oven voor.
  2. Klop de eieren los met de geitenkaas, tijm, olijfolie, melk en honing.
  3. Zeef de bloem met het bakpoeder boven het eimengsel en spatel dit erdoor.
  4. Vet de muffin bakvorm in en vul deze tot 2/3 met het deeg.
  5. Bak de muffins in ± 25 minuten gaar.

Muffins met bacon en ei

hartige muffins

Ingrediënten:

  • 6 plakjes bacon
  • 3 eieren
  • scheutje room (zo’n 3-4 eetlepels)
  • 1 steel bosui
  • 8 cherry tomaatjes
  • handje geraspte kaas
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden

En zo maak je ze:

  1. Vet de vormpjes licht in en bekleed deze met de plakjes bacon
  2. Snijd de cherrytomaatjes in vieren en verdeel ze over de vormpjes.
  3. Snijd ook de bosui fijn en verdeel deze samen met de kaas over de vormpjes.
  4. Klop de eieren los met de room en kruiden en verdeel ook.
  5. Strooi er extra kaas overheen en bak de muffins op 180 graden in 15 minuten gaar

Toe aan meer lekkere gerechten? Haal inspiratie uit de nieuwste Libelle Lekker: 

Libelle Lekker
Libelle Lekker
4,99
Bestel hier

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Women’s Health. Laura’s Bakery. Koopmans. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien