We Will Rock You de musical: nu tot 50% korting!

Zoek binnen:

Hartstikke gezond: de bomvol-bonensalade

Geen idee wat je vanavond moet koken? Wat dacht je van een bomvolle bonensalade? In combinatie met gerookte forel een hele verfrissende maaltijd.

Dit heb je nodig voor 2 personen:

Advertentie

  • 50 g peultjes, in dunne reepjes
  • 1 blikje gemixte bonen à 240 g, uitgelekt
  • 1½ el olijfolie
  • 2 el piccalilly
  • ½ el azijn
  • 1 lente-ui, fijngesneden
  • peper en zout
  • 2 eieren
  • 2 handjes spinazie
  • 100 g gerookte forel, in stukken

Breng een pan met gezouten water aan de kook. Voeg de peultjes toe en kook in circa 2 minuten beetgaar. Spoel ze daarna koud af onder de kraan. Meng de peultjes met de andere bonen, olijfolie, piccalilly, azijn en lente-ui. Breng op smaak met peper en zout. Bak de eitjes of pocheer ze: breng een ruime pan met water aan de kook en voeg een scheut azijn toe. Breek een vers ei in een kopje en laat deze voorzichtig in het water glijden. Draai het vuur laag, maar zorg er wel voor dat het water tegen de kook aan blijft. Gaar het ei 2-3 minuten (tot het eigeel zacht blijft, maar het eiwit is gestold). Schep de eitjes voorzichtig uit het water en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de bonensalade over de borden, gevolgd door de spinazie, gerookte forel en de eitjes.

Bereidingstijd 20 min. Kcal 390 p.p.

Productie & styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Aiala Hernando Recepten en bereiding: Victor De Launay

bonensalde

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien