Dagje wellness: van 33,50 voor 12,95 >

Dag 5 van de Libelle afvalrace: havermout-bosbessenmuffin

Wie had dat gedacht: aan de lijn en toch lekker een muffin eten. Een havermout-bosbessenmuffin welteverstaan. Eet smakelijk! 

DIT IS HET DAGMENU VAN VRIJDAG 10 JULI

Ontbijt: magere kwark met aardbeien en 1 el gebroken lijnzaad

Tussendoor: snoepgroenten

Lunch: havermout-bosbessenmuffin
havermout-bosbessen-muffin

Nodig (voor 4 muffins):

  • 150 g zuivelspread light
  • 2 eieren
  • 2 el boekweitmeel
  • 10 el havermout
  • 20 bosbessen
  • 1 el honing
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl zout cupcakevormpjes of cakevorm

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180˚C. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Meng alle ingrediënten in een kom tot een dik beslag. Schep in alle cupcakevormpjes een laagje, of doe het beslag in de cakevorm. Bak de muffins in 20-30 minuten gaar in de oven. Bewaar 2 muffins voor zaterdag!
Tip: ook lekker met een zakje vanillesuiker i.p.v. honing.
Bereidingstijd: 10 min + 20 min. in de oven. Circa 174 kcal per muffin.

Tussendoor: bananenijs

Nodig:

  • 1 banaan
  • 100 ml (kokos)melk

Zo maak je het:
Pel de banaan en snijd in dunne plakjes. Leg de plakjes in een bakje (zorg dat ze elkaar niet raken) en zet ten minste 4 uur in de vriezer. Haal de banaanplakjes daarna uit de vriezer en doe ze in een keukenmachine. Voeg 100 ml (kokos)melk toe. Draai de machine een paar minuten tot smeuïg ijs ontstaat. Tip: Mix 1 tl kaneel of 5 pecannoten mee.
Bereidingstijd: 5 min. Wachten 4 uur. Circa 130 kcal p.p.

Avondmaaltijd: venkel met aardappelblokjes en kaas
venkel-aardappelblokjes_libelle
Nodig:

  • 100 g gerookte (wilde) zalmfilet
  • 1 venkelknol
  • 1 middelgrote aardappel
  • 1 el kookroom light
  • 1 el geraspte kaas 30+
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het:
Snijd de venkel in reepjes, het ‘kontje’ en bovenste deel gebruik je niet. Bak de venkel op laag vuur 10 minuten in de olie, met wat zout, onder een deksel. Boen de aardappel schoon en snijd in blokjes van 2 cm. Kook de aardappelblokjes in 10 min gaar. Giet af en meng daarna met de venkel. Voeg als laatste de kookroom en geraspte kaas toe en breng op smaak met zout en peper. Schep 2 minuten om. De zalm kan eventueel kort worden mee verwarmd.
Bereidingstijd: 20 min. Circa 277 kcal p.p.

Tussendoor: fricandeaurolletje

Nodig:

  • 4 plakjes fricandeau
  • 1 tl mosterd
  • 4 repen komkommer

Zo maak je het:
Besmeer de plakjes fricandeau met mosterd. Rol het reepje komkommer erin op. Ook lekker met wat alfalfa erdoor.
Bereidingstijd: 5 min. Circa 55 kcal p.p.

Over het weekmenu
Dit weekmenu is een verzameling van calorie-arme suggesties, maar geen weekmenu op maat. Ga voor een menu op maat naar een diëtist. Dit programma een langere periode volgen? Voeg dan per dag 1 stuk fruit, 1 maal een zuivelproduct, 
1 bruine boterham en 2 el rijst, pasta of aardappelen aan 
het menu toe. Dit weekmenu 
is niet geschikt als je zwanger bent of borstvoeding geeft, of diabetes type 1 hebt.

De Foodsisters
Twee zussen met een passie voor gezonde voeding: de Foodsisters. Zij hebben voor Libelle dit weekmenu samengesteld om te laten zien dat je om af te slanken niet minder, maar ánders kunt eten. Kijk op www.foodsisters.nl

Receptuur: The Foodsisters. Beeld: Sigurd Kranendonk

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien