Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Heerlijk: het is weer mandarijnentijd

Het mandarijnenseizoen loopt van november tot en met februari. In deze periode zijn ze het lekkerst en komen ze dan uit landen rondom de Middellandse Zee, zoals Spanje, Italie, Marokko en Algerije. De clementine is een speciaal mandarijnenras met een extra aromatische smaak. Het is mandarijnentijd.

Net zoals de sinaasappel is de mandarijn een gezonde vrucht en rijk aan vitamine C. Na de sinaasappel is het de tweede belangrijkste citrusvrucht ter wereld.

Advertentie

Recepten
In Libelle 45 stonden 3 smakelijke recepten bereidt door Marlies Batelaan. U kunt mandarijnen warm serveren (gebakken) of juist koud (als ijs).

Mandarijnentrifles. Dit lekkere dessert is supersnel gemaakt en kan ook met sinaasappels in plaats van mandarijnen.

Geurige mandarijnentaart. De taart heeft een romige vulling en wordt voor het serveren gegarneerd met gekonfijte mandarijnen.

Met steranijs gebakken mandarijnen. De kruidige smaak van de steranijs past heel goed bij deze citrusvrucht.

Sylvia Witteman: “Ik besefte dat ik het handschrift van mijn zoon al een jaar of tien niet had gezien”

zoon

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week schrijft ze over haar mobielloze zoon. 

Ik stond vredig een courgette te raspen, want iedereen is dol op courgettekoekjes (courgette grof raspen, mengen met een theelepel zout, goed het vocht eruit drukken, rasp mengen met een paar lepels bloem, peper, knoflook, een ei en wat verkruimelde feta, wat olie in de hete koekenpan, bergjes beslag erin, beetje platduwen, aan beide kanten op m

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien