1e rang kaarten voor Mamma Mia! de musical, nu €29,-

Zoek binnen:

Helemaal veganistisch: mini hotdogs met munt en coleslaw

Deze hotdogs zijn perfect comfort food. Het broodje vul je met een zelfgemaakte coleslaw van verschillende soorten kool, rode ui en munt.

November is omgedoopt tot de World Vegan Month. In dit recept is de worst vervangen door een alternatief, zoals pulled oats. Serveer de hotdogs met verschillende sauzen. Bijvoorbeeld Sriracha of een andere pittige chilisaus.

Advertentie

Ingrediënten
1 pak pulled oats Tomaat
6 kleine hotdogbroodjes
Olie

Voor de munt coleslaw
300 g kool (witte kool, rode kool, savooiekool)
1 kleine rode ui
1 ½ el wijnazijn
1 el suiker
1/3 tl zout
(Zwarte peper)
40 ml vegan mayonaise
110 ml vegan yoghurt
Een half bosje verse munt

Bereidingswijze
1. Snijd de ui in plakjes. Voeg de azijn, suiker, zout en wat zwarte peper toe. Meng de
ingrediënten in een kom en laat het minimaal een uur marineren in de koelkast.
2. Snijd de kool in dunne repen en voeg de gemarineerde uien, vegan mayonaise, vegan
yoghurt en munt toe. Hussel de salade door elkaar.
3. Bak de pulled oats 2-3 minuten in olie.
4. Warm de hotdogbroodjes op en vul ze met pulled oats, coleslaw en een saus naar
keuze. En serveren maar!

Bron: Gold & Green. Beeld: Green Food Lab.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien