Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Helemaal veganistisch: mini hotdogs met munt en coleslaw

Deze hotdogs zijn perfect comfort food. Het broodje vul je met een zelfgemaakte coleslaw van verschillende soorten kool, rode ui en munt.

November is omgedoopt tot de World Vegan Month. In dit recept is de worst vervangen door een alternatief, zoals pulled oats. Serveer de hotdogs met verschillende sauzen. Bijvoorbeeld Sriracha of een andere pittige chilisaus.

Advertentie

Ingrediënten
1 pak pulled oats Tomaat
6 kleine hotdogbroodjes
Olie

Voor de munt coleslaw
300 g kool (witte kool, rode kool, savooiekool)
1 kleine rode ui
1 ½ el wijnazijn
1 el suiker
1/3 tl zout
(Zwarte peper)
40 ml vegan mayonaise
110 ml vegan yoghurt
Een half bosje verse munt

Bereidingswijze
1. Snijd de ui in plakjes. Voeg de azijn, suiker, zout en wat zwarte peper toe. Meng de
ingrediënten in een kom en laat het minimaal een uur marineren in de koelkast.
2. Snijd de kool in dunne repen en voeg de gemarineerde uien, vegan mayonaise, vegan
yoghurt en munt toe. Hussel de salade door elkaar.
3. Bak de pulled oats 2-3 minuten in olie.
4. Warm de hotdogbroodjes op en vul ze met pulled oats, coleslaw en een saus naar
keuze. En serveren maar!

Bron: Gold & Green. Beeld: Green Food Lab.

Femke: “Ik gun Oscar een 2e leg, mochten wij ooit uit elkaar gaan”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (6) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze in Libelle wat haar bezighoudt. Deze week: sterilisatie. 

Na een avondje fijn gezelschap en heerlijk eten fietste ik met een vriendin naar huis. Ze vertelde me dat haar man die dag een afspraak bij de uroloog had gehad om het over een sterilisatie te hebben. Hij kreeg 2 weken bedenktijd en een papiertje waarop stond wat de ingreep ging kosten: zo’n €500,-. Op hetzelfde papiertje stond ook hoeveel terugdraaien van de sterilisatie zou kosten: €4000,- euro.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien