Cinderella Classic 4-seizoenen dekbed nu vanaf € 69,95!

Zoek binnen:

Herfstsangria met appel, sinaasappel, granaatappel en kaneel

 Ingrediënten voor 8 personen

  • 750 ml witte wijn (bijvoorbeeld sauvignon blanc)
  • 250 ml appelcider
  • 500 ml granaatappelsap
  • 2 el ahornsiroop
  • 10 kaneelstokjes
  • 1 sinaasappel
  • 1 appel
  • 1 granaatappel

Bereidingswijze

Advertentie

  1. Doe de wijn en het granaatappelsap in een grote kom. Doe hier 2 kaneelstokjes bij.
  2. Maak de appel en sinaasappel goed schoon en snijd ze in plakjes en vervolgens in driehoekige stukjes. Doe ze in de kan.
  3. Halveer de granaatappel en maak de pitjes los. Doe ze in de kan. Voeg vervolgens de ahornsiroop toe en roer het geheel goed door.
  4. Zet de kan tenminste 2 uur, maar liever nog een hele nacht, in de koelkast.
  5. Voeg net voor het serveren de appelcider toe.
  6. Verdeel de sangria en stukjes fruit over 8 glazen. Voeg eventueel nog wat ijsblokjes toe en serveer met een kaneelstokje als roerstaafje.

Meer lekkere recepten en handige keukentips? Like Libelle Lekker Nederland op Facebook en schrijf je in voor de Libelle Lekker nieuwsbrief!

BEKIJK OOK: 5x recepten met rode wijn die je vandaag nog wilt maken.

Bron: Libelle Lekker BE. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien