Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Herfstsangria met appel, sinaasappel, granaatappel en kaneel

 Ingrediënten voor 8 personen

  • 750 ml witte wijn (bijvoorbeeld sauvignon blanc)
  • 250 ml appelcider
  • 500 ml granaatappelsap
  • 2 el ahornsiroop
  • 10 kaneelstokjes
  • 1 sinaasappel
  • 1 appel
  • 1 granaatappel

Bereidingswijze

Advertentie

  1. Doe de wijn en het granaatappelsap in een grote kom. Doe hier 2 kaneelstokjes bij.
  2. Maak de appel en sinaasappel goed schoon en snijd ze in plakjes en vervolgens in driehoekige stukjes. Doe ze in de kan.
  3. Halveer de granaatappel en maak de pitjes los. Doe ze in de kan. Voeg vervolgens de ahornsiroop toe en roer het geheel goed door.
  4. Zet de kan tenminste 2 uur, maar liever nog een hele nacht, in de koelkast.
  5. Voeg net voor het serveren de appelcider toe.
  6. Verdeel de sangria en stukjes fruit over 8 glazen. Voeg eventueel nog wat ijsblokjes toe en serveer met een kaneelstokje als roerstaafje.

Meer lekkere recepten en handige keukentips? Like Libelle Lekker Nederland op Facebook en schrijf je in voor de Libelle Lekker nieuwsbrief!

BEKIJK OOK: 5x recepten met rode wijn die je vandaag nog wilt maken.

Bron: Libelle Lekker BE. Beeld: iStock

Hans bekent: hij heeft een obsessie voor de kleding van nieuwslezeressen

Hans-libelle

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in het leven. Deze week: de kleding van nieuwslezeressen. 

Ik zal je een geheim vertellen, in de hoop en verwachting dat het onder ons blijft, want ik schaam me er wel een beetje voor. Afgesproken? Ik kijk dus praktisch elke avond naar het NOS Journaal. Inderdaad, niks om je voor te schamen. Maar daarbij ontgaat me vaak het nieuws omdat – ik schaam me nu eigenlijk best diep – ik altijd geheel en al gefocust ben op de kleding van de nieuwslezeressen.

Gisteravond: nieuwslezeres Am

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien