We Will Rock You de musical: nu tot 50% korting!

Zoek binnen:

Het beste van Libelle Lijnt Lekker: courgettesoep

Heb je ook zo lekker gelijnd de afgelopen weken? Deze week doen we het nog eens dunnetjes (há) over met een selectie van de allerlekkerste gerechten.

Wat eten we vandaag? Magere kwark met mandarijn, 2 havermoutmuffins tussendoor, crackers met mager hartig beleg, een gevulde portobello met ei en courgettesoep met courgettepakketjes. 

Advertentie

Courgettesoep met courgettepakketjes
1 courgette, 1 kleine tomaat , 2 plakjes rauwe ham (Couburger of Serano), 1 el zuivelspread light (met kruiden) , peper en zout , olijfolie , satéprikker.

Courgettepakketjes
Snijd of schaaf dunne plakken in de lengte van de courgette. Bestrooi ze met peper en zout. Leg 2 plakken kruislings over elkaar heen. In het midden leg je een plakje ham, daar doe je zuivelspread en een plakje tomaat op. Vouw de uiteinden dicht tot een pakketje en zet ze vast met een satéprikker. Maak 2 of 3 pakketjes. Verwarm een koeken- of grillpan met wat olijfolie. Bak het pakketje in ongeveer 5 minuten gaar op zacht vuur.

Courgettesoep
1 courgette , 1 ui , 1 bouillonblokje, 1 el zuivelspread light, ½ tl sambal, ½ teentje knoflook (gesnipperd), snufje zout en peper.

Fruit de ui en knoflook tot het zacht is. Kook de courgette gesneden in blokjes gaar in 1 liter kokend water met een bouillonblokje. Giet het teveel aan water in een aparte kom (ongeveer een halve liter). Pureer de courgette en de overige bouillon. Maak de soep eventueel iets dunner met de overige bouillon. Roer één eetlepel zuivelspread light door de soep en breng het tenslotte eventueel op smaak met zout en peper en wat sambal.

Gevulde portobello met ei
Stop het ei in de portobello en laat het in de oven in 15 minuten op 200 graden garen. Breng op smaak met zout en peper en voeg eventueel wat verse kruiden (zoals bieslook) toe.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien