Het winnende recept van de appeltaartwedstrijd

Wat een hoop leuk taarten kregen we binnen na de oproep die we eerder plaatsten. De ene taart nog lekkerder dan de andere! Dus het was lastig kiezen.
De leukste recepten hebben we uitgeprobeerd en daarna moesten we een oordeel vellen. Het werd appels met appels vergelijken. Elke taart had wel iets waardoor we gingen twijfelen.
Uiteindelijk kozen we voor een taartje dat opviel door z’n eenvoud en het gebruik van andere ingrediënten, maar dat maakte de nummer twee en drie niet minder lekker.
Hieronder het winnende recept van Hava de Jong
Appeltaart met brandy & olijfolie
Hava is in Israël opgegroeid en bakt met invloeden uit de joodse en Arabische keuken. Wij vonden haar appeltaart verschrikkelijk verrassend. Wat een aparte ingrediënten gaan er in deze appeltaart en hij is ook nog in een handomdraai gemaakt.
Bereidingswijze:
3 appels, geschild en in kleine blokjes gesneden
3 eetl. brandy
125 ml melk
1 zakje espressopoeder
6 druppels vanillearoma
200 ml olijfolie
3 eieren
250 gram suiker
300 gram zelfrijzend bakmeel
mespunt nootmuskaat
65 gram pistachenoten, grof gehakt, plus wat extra voor de garnering
Voor het glazuur:
250 gram poedersuiker (1 bus)
paar druppels water
Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng alle ingrediënten precies in de volgorde van de lijst, dus eindig met de pistachenoten.
Giet het mengsel in een ingevet diep bakblik van 24 cm doorsnede. Bak de taart circa 30 min. in de voorverwarmde oven.
Als een satéprikker erin gestoken er droog uit komt, is de taart klaar.
Roer een paar druppels water door een kom met poedersuiker tot de glazuur eruitziet als yoghurt. Giet over de cake en versier hem met wat pistachenoten.
Bereiden: circa 15 min. Bakken circa: 30 minuten. Circa 485 kcal p.st. (bij 12 punten)
Bekijk de nummer 2 en 3 in Libelle 37
Bekijk nog meer heerlijke taartrecepten of denk mee over heerlijke taartrecepten op het forum.