Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Waarom je dagelijks een kopje hibiscus thee zou moeten drinken

Veel mensen drinken dagelijks een kopje groene thee. Maar je kunt dit kopje warm water beter vervangen voor een beker dampende hibiscus thee. Het brengt namelijk meer gezondheidsvoordelen met zich mee dan je denkt. Libelle zet de belangrijkste op een rij.

Niet geheel onbelangrijk; de thee is knalroze van kleur. En de smaak? Die is vergelijkbaar met die van cranberry thee.

Advertentie

Antioxidanten

Net als groene thee bevat thee van hibiscusblaadjes ontzettend veel antioxidanten. En dat is niet onbelangrijk, want deze moleculen helpen vrije radicalen weren. Deze radicalen kunnen schadelijk zijn voor je cellen en wil je dus zeker op afstand houden.

Bloeddrukverlagend

Daarnaast zou hibiscus thee ook een bloeddrukverlagende werking hebben. Verschillende studies hebben uitgewezen dat de thee zowel de systolische (bovendruk) als diastolische (onderdruk) bloeddruk kan verlagen. En dat verlaagt het risico op hart- en vaatziekten.

Gewichtsverlies

Ook als je een paar kilootjes wilt kwijtraken kan deze thee je daarmee helpen. Meerdere studies tonen namelijk aan dat het drinken ervan een bevorderende werking voor je stofwisseling kan hebben. Ook zou het zelfs bescherming tegen overgewicht kunnen bieden.

Bacteriën bestrijden

Maar er is meer. Want thee van de hibiscusplant kan ook nog eens bacteriële infecties kan bestrijden. Dagelijks een kopje van de roze thee drinken zou daarmee de kans op infecties zoals een griepvirus of zelfs een longontsteking aanzienlijk kunnen verminderen. Er is echter meer onderzoek nodig om deze werking te kunnen bevestigen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Ahealthylife. Beeld: iStock

Meghan trekt haar eigen plan: een royal maar dan in ‘nieuwe stijl’

Meghan Markle

Premium

2019 was een bewogen jaar voor de hertogin van Sussex. Hoogtepunt was de geboorte van Archie, dieptepunt de vernederende publicaties in tabloids over de relatie met haar vader. Hoe dan ook, met opgeheven hoofd en hand in hand met Harry bewees ze een ‘royal nieuwe stijl’ te zijn.

Het is voor alle partijen – Buckingham Palace, royal fans, critici, de media – nog altijd wennen: een zelfverzekerde,
eigenwijze nieuwe royal als Meghan, de hertogin van Su

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien