Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Waarom je dagelijks een kopje hibiscus thee zou moeten drinken

Veel mensen drinken dagelijks een kopje groene thee. Maar je kunt dit kopje warm water beter vervangen voor een beker dampende hibiscus thee. Het brengt namelijk meer gezondheidsvoordelen met zich mee dan je denkt. Libelle zet de belangrijkste op een rij.

Niet geheel onbelangrijk; de thee is knalroze van kleur. En de smaak? Die is vergelijkbaar met die van cranberry thee.

Advertentie

Antioxidanten

Net als groene thee bevat thee van hibiscusblaadjes ontzettend veel antioxidanten. En dat is niet onbelangrijk, want deze moleculen helpen vrije radicalen weren. Deze radicalen kunnen schadelijk zijn voor je cellen en wil je dus zeker op afstand houden.

Bloeddrukverlagend

Daarnaast zou hibiscus thee ook een bloeddrukverlagende werking hebben. Verschillende studies hebben uitgewezen dat de thee zowel de systolische (bovendruk) als diastolische (onderdruk) bloeddruk kan verlagen. En dat verlaagt het risico op hart- en vaatziekten.

Gewichtsverlies

Ook als je een paar kilootjes wilt kwijtraken kan deze thee je daarmee helpen. Meerdere studies tonen namelijk aan dat het drinken ervan een bevorderende werking voor je stofwisseling kan hebben. Ook zou het zelfs bescherming tegen overgewicht kunnen bieden.

Bacteriën bestrijden

Maar er is meer. Want thee van de hibiscusplant kan ook nog eens bacteriële infecties kan bestrijden. Dagelijks een kopje van de roze thee drinken zou daarmee de kans op infecties zoals een griepvirus of zelfs een longontsteking aanzienlijk kunnen verminderen. Er is echter meer onderzoek nodig om deze werking te kunnen bevestigen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Ahealthylife. Beeld: iStock

Jan, Jaap en Robin van 3JS: “Genieten van het moment is noodzaak geworden”

3JS

De afgelopen maanden lag zo’n beetje alles stil, maar niet bij 3JS. Midden in coronatijd bracht de Volendamse band een gloednieuw album uit. Opgenomen met een kersvers derde bandlid, Robin – uiteraard ook een Volendammer – wiens tweede naam gelukkig wél met een J begint.

Een voor een melden de leden van 3JS zich bij het kantoor van hun management, boven een kapsalon in een Volendamse winkelstraat, het dorp waar de drie heren wonen. Hier hebben we afgesproken voor het interview waarna we naar Marken gaan voor de fotoshoot. Aan de muren hangen gouden en platina platen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien