Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Híer kun je dit weekend goedkoop Tony's Chocolonely-repen scoren

Als je graag goedkoop Tony’s Chocolonely-chocoladerepen wil inslaan, dan moet je dit weekend bij de Aldi zijn. In plaats van 2,75 euro per reep, betaal je daar nu slechts 1,75 euro.

Hoewel wij natuurlijk heel blij zijn met dit nieuws, is het chocoladebedrijf er allesbehalve over te spreken. Het zou namelijk helemaal niet de bedoeling zijn geweest dat de repen door de Aldi worden verkocht.

Advertentie

Doorverkocht
In een blog uit Tony’s Chocolonely zijn ergernis: het chocoladebedrijf zou 80.000 repen verkocht hebben aan een partij met wie het wel vaker samenwerkt. Maar: “Tegen de afspraken in hebben ze de repen doorverkocht en zo zijn ze bij de Aldi terecht gekomen.”

Nadelig voor de boer
Vooral met de stuntprijs van de Aldi zegt het bedrijf moeite te hebben.  “Bij een te lage winkelprijs blijft er geen ruimte over om cacaoboeren en hun families een prijs te betalen waarmee zij een leefbaar inkomen kunnen verdienen”, schrijft het bedrijf.

Niet helemaal waar
Dit statement roept natuurlijk de nodige vragen op: de 80.000 repen waren immers al verkocht voor een voor Tony’s Chocolonely aanvaardbare prijs, voordat het bedrijf erachter kwam dat Aldi de chocola in de schappen zou leggen. De cacaoboeren zijn er dus niet door de Aldi op achteruitgegaan.

Principekwestie
Dat klopt, bevestigt marketingchef Pascal van Ham van het chocoladebedrijf. “Deze situatie heeft geen effect op de cacaoboeren, maar het gaat om het principe. Wij willen duidelijk maken: chocolade heeft gewoon een prijs. En bij een lage prijs betaalt iemand anders, een cacaoboer, daar de prijs voor.”

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief! 

Bron: RTL Nieuws. Beeld: ANP

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien