Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

High tea – recepten

Een high tea is niet compleet zonder lekkere hapjes. Hier lees je aantal leuke high tea recepten.

Advertentie

Forel-avocado sandwiches

Voor 12 stuks:

  1. Bestrijk 8 dunne sneetjes witbrood zonder korst met 40 g mayonaise en beleg 4 sneetjes met dunne plakjes avocado en reepjes gerookte forel.
  2. Bestrooi met peper en dek af met de andere 4 sneetjes brood met de mayonaisekant op de vulling.
  3. Snijd elke sandwich in 3 repen.

Bereiden: circa 15 min. Circa 105 kcal p.st.

Sandwiches met kip en bleekselderij

Voor 16 stuks:

  1. Meng 3 el mayonaise met 2 el crème fraîche, ¼ tl geraspte citroenschil, zout, peper en 5 el fijngesneden bleekselderij.
  2. Bestrijk 8 dunne sneetjes witbrood zonder korst met het selderijmengsel en beleg er 4 met plakjes gerookte kip. Dek deze af met de andere 4 sneetjes, met de besmeerde kant op de vulling.
  3. Halveer de sandwiches 2 keer diagonaal.

Bereiden: circa 20 min. Circa 85 kcal p.st.

Komkommer-sandwiches

Voor deze sandwiches wordt de komkommer eerst met zout bestrooid voor minder vocht en een intensere smaak.
Voor 16 stuks:

  1. Schaaf 1 kleine geschilde komkommer flinterdun, meng de plakjes met ½-1 tl grof zeezout en laat ze 30 min. in een vergiet uitlekken. Spoel ze af en dep ze droog.
  2. Meng 50 g mayonaise met 20 g fijngesneden basilicum, zout en peper en bestrijk hiermee 8 dunne, sneetjes witbrood zonder korst.
  3. Verdeel de komkommer royaal over 4 sneetjes en dek af met de andere 4 sneetjes met de mayonaisekant op de vulling.
  4. Snijd elke sandwich in 4 punten.

Bereiden: circa 20 min. Uitlekken: circa 30 min. Circa 55 kcal p.st

Tortilla-rolletjes

Voor 10 stuks:

  1. Prak 2 hardgekookte eieren fijn en meng ze met 2 el verse roomkaas.
  2. Bestrijk 2 geroosterde kleine bloemtortilla’s met het roomkaasmengsel en beleg ze royaal met rucola.
  3. Verdeel er 100 g plakjes kalfsfricandeau over en bestrooi met 3 el fijngesneden bladpeterselie, 2-3 fijngesneden lente-uitjes, zout en peper.
  4. Rol de tortilla’s op, verpakt ze in plasticfolie en laat ze even opstijven in de koelkast. Snijd elke rol in 5 plakken.

Bereiden: circa 20 min. Circa 85 kcal p.st.

Scones

Scones worden traditioneel met ‘clotted cream’ geserveerd. Deze dikke room is helaas niet gemakkelijk verkrijgbaar, maar hij kan worden vervangen door mascarpone.

Voor circa 10 scones

  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 40 g boter, in stukjes
  •  1 ei, losgeklopt
  • ca. 1½ dl melk
  • mascarpone of clotted cream
  • jam of theegelei

Zo maak je het:

  1. Zeef bakmeel, zout en bakpoeder boven een kom.
  2. Verkruimel met de vingertoppen de boter erdoor tot een broodkruimachtig mengsel.
  3. Kneed het ei erdoor en zo veel melk tot er een soepel deeg ontstaat.
  4. Rol het op een bebloemd werkvlak uit tot een lap van circa 2½ cm dik.
  5. Steek hieruit 8-10 cirkels van 5-6 cm doorsnede.
  6. Voeg het overgebleven deeg weer samen, rol het opnieuw uit en steek er cirkels uit, tot het deeg op is.
  7. Bestrijk de scones met melk en bak ze op een met bakpapier beklede bakplaat in 10-20 min. gaar en lichtbruin in een voorverwarmde oven op 220°C.
  8. Laat ze even op een rooster afkoelen. Serveer ze warm met mascarpone en jam of theegelei.

Bereiden: circa 20 min. Oventijd: 10-15 min. Circa 125 kcal p.p. (zonder room en jam)

Aardbeientaart
De chocolade zorgt ervoor dat de deegbodem lekker krokant blijft. Vul de taart pas vlak voor het serveren.
Voor 10-12 personen

  • 6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
  • 1 eidooier, losgeklopt
  • 1-2 tl fijne tafelsuiker
  • 75 g witte (of pure) chocolade, in stukjes
  • 200-250 g mascarpone
  • ca. 1 kg kleine rijpe aardbeien
  • poedersuiker

Zo maak je het:

  1. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van 28 cm doorsnede. Bekleed hiermee een ingevette taartvorm van 24 cm doorsnede en prik de deeg­bodem regelmatig in met een vork.
  2. Leg een stuk bakpapier en een steunvulling (bijvoorbeeld oude peulvruchten) op de deegbodem. Bestrijk de deegrand met eidooier en bestrooi hem dun met tafelsuiker.
  3. Bak de deegbodem circa 15 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C.
  4. Verwijder steunvulling en bakpapier en bak de bodem nog 10-20 min. tot deze goudgeel en krokant is. Laat het op een rooster afkoelen.
  5. Smelt de chocolade in een kom boven een pan met heet water en bestrijk de taart­bodem hiermee. Laat de chocolade stollen.
  6. Verdeel de mascarpone en aardbeien over de taartbodem en bestuif dun met poedersuiker.

Bereiding: circa 30 min. Oventijd: 25-30 min. Circa kcal 295 p.p.

Kersen-frambozentaartjes
Aardbeien en stukjes perzik, abrikoos of mango zijn ook heerlijk in deze krokante taartjes.
Voor circa 16 stuks

  • 175 g bloem
  • 75 g zachte boter, in stukjes
  • 50 g gemalen amandelen
  • geraspte schil van 1 limoen
  • 250 g kersen (vers of uit pot, drooggedept)
  • 150-200 g kleine frambozen
  • 1-2 tl rijstebloem
  • poedersuiker

Zo maak je het:

  1. Meng bloem en boter met de vingertoppen tot een broodkruimachtig mengsel. Voeg amandelen, limoenrasp en 1 à 2 el koud water toe en kneed alles tot een stevig deeg.
  2. Leg het deeg, verpakt in plasticfolie, 30 min. in de koelkast.
  3. Rol het uit tot een lap van 3 mm dik en steek hieruit 16 cirkels van circa 8 cm doorsnede en 16 paar ‘hazenoortjes’. Bekleed 16 ingevette lage taartvormpjes van circa 5 cm doorsnede met de deegcirkels.
  4. Meng kersen, frambozen en rijstebloem en verdeel deze vulling over de vormpjes. Dek elk vormpje af met hazenoortjes.
  5. Bak ze 20-25 min. in een voorverwarmde oven op 200°C. Laat ze op een rooster afkoelen en bestuif dun met poedersuiker.

Bereiden: circa 35 min. Koelen: circa 30 min. Oventijd: 20-25 min

Tessel Tindert: “Hij noemde mijn dochter Julie een lekker wijf”

Als ik thuis kom na mijn bezoek aan Taco blijkt mijn opnameapparaatje niet gewerkt te hebben. Maar ik vind het niet erg, ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken om deze avond nog eens te beluisteren.

Ik schenk een groot glas wijn in, schud wat nootjes in een bakje en laat het bad vollopen. In het warme water laat ik Taco letterlijk van me afglijden. Ik overdenk de avond, de vier maanden dat ik met hem heb gedate, zijn leugens, zijn bedrog, mijn gevoel over hem. Zou ik nu niet in bad zitten, dan zou ik God op mijn blote knoeien bedanken dat hij me niet verliefd op deze man

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien