Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: zoveel eieren zou je maximaal per week mogen eten

De één zweert bij eieren en heeft er altijd genoeg in huis, de ander zegt dat te veel eieren eten slecht is. Nu zijn veel dingen waar ‘te’ voor staat niet goed, maar hoe zit het toch met die eieren? Libelle legt in dit artikel uit hoeveel eieren je per week maximaal zou mogen eten.

Althans, als het aan Harvard Medical School ligt. Ook zij kregen de vraag: hoeveel eieren mag ik per week eten?

Advertentie

Hoeveel eieren per week eten

Jarenlang werd gedacht dat je maximaal twee eieren per week zou mogen eten. Dat had alles te maken met het cholesterol in eierdooiers: zo’n 200 milligram per ei. Het wordt aangeraden om maximaal 300 milligram cholesterol per dag binnen te krijgen. Nu blijkt dat het meeste cholesterol wordt aangemaakt door je lever en niet uit voeding komt, komen de wetenschappers op het advies terug. Het zou geen kwaad kunnen als je zeven eieren per week eet.

Uit recente onderzoeken komt nog geen consistent antwoord, aldus dokter Howard LeWine. “Een gemiddeld gezond persoon zal geen schade ondervinden van tot zeven eieren per week eten. Ze bevatten relatief weinig calorieën en verzadigd vet en zijn rijk aan eiwitten, vitamines en mineralen. Ze bevatten ook voedingsstoffen, zoals luteïne en zeaxanthine, die goed zijn voor de ogen, en choline, dat de hersenen en het zenuwstelsel ondersteunt.”

Een dieet waarbij je hotdogs, pindakaas en vanille-ijs mag eten en 4,5 kilo per week afvalt: het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Dat dacht Libelle’s Lotte ook en daarom volgde ze dit bekritiseerde driedaagse crashdieet The Military Diet.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Harvard. Beeld: iStock

eieren

Lees meer

Anne-Wil: “Ik hoop zo dat de baby haar alles zal brengen waarnaar ze zo verlangt”

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in een exclusieve boetiek. Ze vergeet spontaan de coronaregels als ze Manon feliciteert.

Lees hier het Dagboek van Willeke, de kleindochter van Anne-Wil. 

Zaterdag

Terwijl ik probeer mijn aandacht bij de klanten te houden, dwalen mijn gedachten toch steeds af naar Manon. Zwanger. Eindelijk. Ze heeft niet eens zo veel gezegd toen ze me belde om het te vertellen. Haar stem k

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien