Libelle Beauty cadeaubox met 77% korting!

Zoek binnen:

Even wat anders: zo maak je hummus nóg lekkerder

Waarschijnlijk denk je dat je hummus maar op één manier kunt eten: rechtstreeks uit het bakje. Je bent niet de enige! Maar je kunt de dip dus ook op een hele verrassende manier serveren.  

De puree van kikkererwten, die oorspronkelijk uit het Midden-Oosten komt, staat bekend als een van de gezondste broodsmeersels. Het smeersel zit namelijk boordevol eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen.

Advertentie

Extra veel smaak

Maar wist je dat je hummus ook heel goed kunt opwarmen in de oven? In Israël serveren ze de kikkererwtenpuree al jaren warm. Het behoudt dezelfde structuur als koude hummus, maar wanneer je het opwarmt, neemt het ook de smaak aan van alles wat je er bovenop gooit. Bovendien wordt de bovenkant een beetje droog en knapperig en de hummus eronder warm en romig.

Lekker snacken

Op die manier geef je een nieuwe twist aan de dip en maak je ‘m nóg lekkerder. Het is heel simpel: pak een ovenschaal en verspreid de hummus. Strooi er dan wat zongedroogde tomaten, peterselie, spinazie, feta en kappertjes overheen en maak het af door er wat olijfolie overheen te druppelen. Stop de ovenschaal 15 à 20 minuten in de oven op 180 graden Celsius. Serveer de warme hummus met worteltjes, selderij, crackers, tortillachips, pitabroodjes of andere dippers.

Tortillawraps over? Zó maak je er een lekkere snack van:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Well and good. Beeld: iStock

Lees meer

Zo ziet deze week (14 juli t/m 20 juli) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.
Numerologie werkt

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien