Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Om voor te smelten: déze ijsjes zijn een makkie om zelf te maken

De temperaturen schieten deze week  flink omhoog en dat betekent dat een beetje verkoeling zéér welkom is. Een ijsco uit de supermarkt is lekker, maar helemaal lekker zijn ze zelfgemaakt. 

Daarom hier een paar simpele en knetterlekkere receptjes.

Advertentie

Bananenijsjes met yoghurt

Gek op bananen? Dan is dit recept echt iets voor jou:

Benodigdheden

  • 2 bananen
  • 250 ml volle yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 zakje vanillesuiker

Zo maak je de ijsjes
Gooi alle ingrediënten in de blender of gebruik een staafmixer om alles fijn te malen. Schenk het spul vervolgens in ijslolly-vormpjes en zet ze minimaal 5 uur in de vriezer.

Watermeloenijsjes

Wat is er in de zomer nu lekkerder dan een fris en zoet stuk watermeloen? Daarom hier een heerlijk recept met watermeloen én aardbeien.

Benodigdheden

  • 200 gram aardbeien
  • 200 gram watermeloen in stukjes
  • ½ limoen, sap
  • 2-3 el honing

Zo maak je de ijsjes
Gooi alle ingrediënten in een blender en maal alles fijn. Als je geen blender hebt kun je ook een staafmixer gebruiken. Ga net zo lang door tot je een glad ‘beslag’ hebt en giet het in de ijsvormpjes. Stop de stokjes er in en zet ze een paar uur in de vriezer.

Perenijsjes

Gek op perenijsjes? Dan zijn deze perenijsjes aan jou besteed. Ze zijn namelijk heerlijk vers en ook nog gezond.

Benodigdheden

3 grote, rijpe peren

Zo maak je de ijsjes
Schil de 3 grote peren, verwijder het klokhuis en doe de peren in de blender of maal ze fijn met een staafmixer. Wil je je ijsjes extra zoet maken? Voeg dan ook nog één of twee eetlepels honing door je mengsel heen. Stop ze ongeveer vijf uurtjes in de vriezer en smullen maar!

Mango-kokosijsjes

Kun jij geen genoeg krijgen van kokos? Dan word je hier héél blij van.

Benodigdheden

  • Een rijpe banaan
  • Een rijpe mango
  • 200 ml kokosmelk
  • Eetlepel honing

Zo maak je de ijsjes
Schil de mango en pel de banaan en gooi alles in de blender. Giet er nog wat kokosmelk bij en een eetlepel mango en blenden maar. Giet vervolgens je mengsel in de ijsvormpjes en laat het een paar uur in de vriezer staan.

Meer een cola-fan? Zo maak je snel en makkelijk de cola-ijsjes van vroeger:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Leukerecepten.nl, Rutgerbakt, Gezondheid & Co. Beeld: iStock

Lees meer

Femke: “Ineens had ik veel behoefte om heel diep in het glaasje te kijken”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (7) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze voor Libelle wat haar bezighoudt. Deze week schrijft ze over vertier buitenshuis.

Eens in de zoveel tijd begint Oscar te klagen dat ik zo vaak weg ben. De afgelopen coronamaanden hoorde ik hem uiteraard niet. Maar sinds ik eindelijk weer kan afspreken met vrienden, en helemaal nu de terrassen open zijn, zoek ik mijn vertier weer ger

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien