Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Is ijskoffie een goede dorstlesser?

Veel mensen ruilen hun koffie in de zomer in voor een verkoelende ijskoffie. Maar is ijskoffie eigenlijk wel hydraterend of onttrekt het juist vocht uit je lichaam?

Diëtiste Melissa Rifkin geeft het verlossende antwoord.

Advertentie

Hoe zit het met gewone koffie?

Laten we het eerst eens over gewone koffie hebben. Hier wordt namelijk altijd al van beweerd dat het vocht onttrekt uit je lichaam, maar deze bewering werd onlangs nog in de Volkskrant ontkracht door Marianne Geleijnse, hoogleraar Voeding en Hart- en vaatziekten aan de Wageningen Universiteit. “De cafeïne in koffie prikkelt je blaas een beetje,” aldus de hoogleraar. “Maar dat betekent alleen maar dat je iets eerder gaat plassen van koffie, niet méér,” verklaart Marianne. Ze stelt zelfs dat het goed is voor je vochtbalans om de dag te beginnen met een kopje koffie.

IJskoffie: hydraterend of niet?

Als gewone koffie al geen vocht onttrekt uit je lichaam, dan zal ijskoffie dit ook niet doen. Volgens diëtiste Melissa Rifkin is ijskoffie zelfs nog meer hydraterend vanwege het ijs dat er in zit. Terwijl je je koffie drinkt smelt dit, waardoor je ook nog water binnen krijgt. Daarnaast bevat de melk die in een ijskoffie zit (ongeacht wat voor soort melk je drinkt) vaak ook genoeg water. Wanneer je je ijskoffie drinkt, krijg je dus ook zeker genoeg vocht binnen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Well and Good. Beeld: iStock

Lees meer

Libelle Legt Uit: zijn superfoods écht gezond?

Ze zijn goed voor je hart, je krijgt er meer energie van of je valt ervan af: superfoods beloven wonderen voor onze gezondheid. Maar maken ze die ook waar? En hoe zit het met de duurzaamheid?

Mogen we even voorstellen: de gojibes, afkomstig uit Azië en in Tibet ‘geluksbes’ genoemd. Ziet eruit als een rood-roze rozijn en schijnt een geneeskrachtige werking te hebben. En ken je maca al, een Peruaans knolgewas vol vitaminen en mineralen waarvan de tot poeder gemal

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien