Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Voilà: zo maak je deze zomer een ijskoffie zónder blender

Geen verfrissender en opwekkender drankje dan een ijskoffie. Precies waar we zin in hebben nu het kwik de 25 graden overstijgt. Waar we minder zin in hebben: de blender tevoorschijn trekken en schoonmaken voor één kop ijskoffie. 

Dat kan een stuk eenvoudiger en sneller bovendien.

Advertentie

Men neme:

  • Een koffiecupje
  • Een scheut havermelk
  • 2 à 3 ijsklontjes
  • Eventueel karamelsiroop

Zomerse smaak

Doe de ijsklontjes in een glas en zet in dat glas een kop koffie. Giet er vervolgens een scheutje karamelsiroop en een scheut havermelk bij. Als je geen fan bent van zoet, kun je de siroop natuurlijk achterwege laten. De havermelk kun je inwisselen voor iedere melk die je lekker vindt. Kokosmelk bijvoorbeeld geeft een nog zomersere smaak. Als je verschillende koffiesiropen hebt, kun je ook een beetje experimenteren. Smaken als hazelnoot, amaretto en zelfs speculaas zijn een hit in de ijskoffie.

Slush puppy

Let wel: deze ijskoffie is dus niet zo’n kiloknaller van een frappuccino die je koopt bij die beroemde Amerikaanse koffieketen. En ach, mocht je daar toch vreselijk naar verlangen… niemand houdt je tegen je kop koffie te voorzien van een toef slagroom. Dan is het wel het lekkerst om de ijskoffie eerst inclusief ijsklontjes door de blender te halen. Dan krijg je een soort slush puppy voor volwassenen. Proost!

In alle enthousiasme een beetje koffie geknoeid? Geen nood: met deze tip heb je die vlek er zo weer uit.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Cosmopolitan.com & AH. Beeld: iStock

ijskoffie

Lees meer

Femke: “Ineens had ik veel behoefte om heel diep in het glaasje te kijken”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (7) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze voor Libelle wat haar bezighoudt. Deze week schrijft ze over vertier buitenshuis.

Eens in de zoveel tijd begint Oscar te klagen dat ik zo vaak weg ben. De afgelopen coronamaanden hoorde ik hem uiteraard niet. Maar sinds ik eindelijk weer kan afspreken met vrienden, en helemaal nu de terrassen open zijn, zoek ik mijn vertier weer ger

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien