Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

In deze winkels liggen nú al pepernoten

We zitten nog volop in de zomermaanden en Sinterklaas lijkt dan ook nog erg ver weg. Toch liggen er al (sinds juli!) pepernoten in de winkels.

De Jumbo in het Overijsselse Goor was er dit jaar het vroegst bij.

Advertentie

Tegendraads
De manager van de Goorse Jumbo is lekker tegendraads. Vorig jaar lagen de pepernoten in augustus in de winkel en na veel negatieve reacties dacht hij: dan wil ik ze dit jaar nog eerder in de schappen hebben liggen. Dit jaar zaten de eerste pepernoten dus al sinds 26 juli in het assortiment, toen het warmterecord werd verbroken met 40 graden. Er zijn overigens al mensen die het snoepgoed kopen.

Ongeschreven regel
Volgens de ongeschreven pepernootregels mogen pepernoten in ieder geval niet eerder dan eind juli of begin augustus in de winkels liggen, dus op zich heeft de Jumbo in Goor de ‘regel’ niet overschreden. Bolletje, de grootste pepernotenfabrikant, wacht nog even met het Sinterklaas-snoepgoed. Dit zal vanaf september te koop zijn.

Voor Libelle TV legden we een aantal mensen de stelling: ‘Pepernoten mogen pas in de winkels liggen als Sinterklaas in het land is’ voor:

 

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bron: Margriet. Beeld: iStock

Lees meer

Zo ziet deze week (20 t/m 26 oktober) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werk

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien