Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Zó maak je de luchtigste pancakes die je ooit gegeten hebt

Als we zin hebben in een feestelijk ontbijt, zijn American pancakes groot favoriet. Ze zijn een goede bodem voor de rest van de dag, je kunt ze naar eigen smaak garneren en bovendien zijn ze gewoon heel erg lekker. Mits ze lekker luchtig zijn – en daar zit ‘m nou net de crux. 

Want hoe krijg je die pancakes thuis in hemelsnaam nou net zo luchtig als wanneer je ze buiten de deur bestelt? Het geheime ingrediënt is, tromgeroffel… karnemelk! Volgens experts maakt het zuur in karnemelk de zachtste pancakes.

Advertentie

Nat en droog
Ook is het belangrijk om de natte ingrediënten niet teveel met de droge ingrediënten te mixen. Doe eerst alle droge ingrediënten bij elkaar in een grote schaal en meng die met elkaar om het gist met de meel en de suiker bij elkaar te voegen en klonteren te voorkomen. Vervolgens doe je ook alle natte ingrediënten bij elkaar in een schaal.

Meng net zo lang tot de eieren, melk en boter helemaal met elkaar zijn gemixt. Als dat gedaan is, meng je de droge – en natte ingrediënten met elkaar. Meng het lichtjes met een garde, maar zeker niet te veel. Je hoeft niet net zo lang te mixen tot het mengsel helemaal glad is, omdat dat later vanzelf gebeurt.

Wil je juist dunne(re) pancakes? Voeg dan wat meer melk toe. Hier vind je een compleet recept voor traditionele American pancakes.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Good Housekeeping. Beeld: iStock

Maartje en de meisjes – deel 22: Jochem neemt niet op

maartje

Premium

Maartje en Jochem zoeken naar een nieuwe weg in hun relatie met elkaar en met anderen. Zal Maartje het contact met Judith nieuw leven inblazen?

De hele week draaien Jochem en ik de B.V. HET GEZIN op de automatische piloot. Het is gezellig, we koken gezond en zelfs met de was ben ik aardig bij. Voor vanavond heb ik als verrassing een oppas geregeld, en neem ik Jochem mee naar een chique-de-friemel restaurant.

Vrijdagmiddag is het altijd een zoete inval bij ons. Kinderen lopen in en uit en omdat Suus weet dat het mijn vrije dag is, waait zij ook vaak nog even aan. [premium

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien