Mamma Mia! Ontvang tot € 20,- voordeel per kaart t/m 31 mei

Zoek binnen:

Waarom je juist dít ingrediënt zou moeten toevoegen aan je smoothie

Het internet staat er tjokvol mee: kleurrijke smoothies. Bij gezondheidsfanaten lijkt het iedere dag een ‘smoothiefeest’ te zijn met elke keer weer een fris sapje. 

Op zoek naar wat variatie in je eigen smoothie? Voeg eens bleekselderij toe.

Advertentie

Dit doe je zeker als het Amy Shapiro ligt, oprichtster van Real Nutrition. Ze brengt een ode aan deze groentesoort bij womenshealthmag.com: “Selderijsap is gezond omdat selderij gewoon gezond is”, zegt ze. En wel hierom:

1. Het zit vol met antioxidanten
Weerstand aan de lage kant? Pak dan de selderij er maar bij, volgens Shapiro. “Selderij zit vol met antioxidanten en is ontstekingsremmend. De voedingsstoffen kunnen je dus helpen je goed te voelen en ziekten te bestrijden.” Voetnoot: je krijgt meer van de voordelen van antioxidanten in geconcentreerde sapvorm dan wanneer je de stengels eet.

2. Het hydrateert
Naast dat selderij vol zit met antioxidanten, zit er ook veel water in. Dat betekent dat je goed gehydrateerd blijft gedurende de dag. Geen paniek, er blijft nog genoeg plek over voor allerlei goede voedingsstoffen.

3. Er zit vel magnesium in
Zoals, juist ja: magnesium. Shapiro vertelt dat magnesium goed is voor je spieren maar ook je spijsvertering en slaap bevordert. Willen we!

4. Het haalt je opgeblazen gevoel weg
“Sommigen hebben baat bij het drinken van selderijsap als ze een opgeblazen gevoel hebben,” zegt Shapiro. Selderij is een natuurlijk diureticum, wat betekent dat het vocht vasthoudt terwijl het je gehydrateerd houdt.

5. En dan nog iets
Selderij bevat weinig suiker én is calorie-arm. Volgens voedingscentrum.nl bevat één schaaltje selderij slechts 10 calorieën. Daar hoef je je niet druk om te maken dus. En suiker? Nog niet eens één gram per schaaltje. Dat zou betekenen dat zelfs vijf glazen selderijsap nog minder suiker bevat dan een glas sinaasappelsap.

En? Ben je de Libelle Kookboekjes al aan het doorbladeren voor recepten met selderij?

Libelle kookboekjes
Libelle kookboekjes
8,95
Bestel

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: womenshealthmag.com. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien