Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Is zeezout gezonder dan tafelzout?

Uit onderzoek blijkt dat ondanks het grote verschil in prijs zij hetzelfde ingrediënt bevatten. Tafelzout en zeezout bestaan beide voor 100% uit natriumchloride.

Advertentie

Minimale verschillen

Zeezout kan soms wel 19 keer duurder zijn dan keukenzout. Dat is opmerkelijk, omdat er bijna geen verschil tussen deze twee te vinden is. Bijna niet, want er is een klein verschil te vinden: in de mineralen. Het aandeel van mineralen in zeezout heeft geen effect heeft op je nieren, bloeddruk en hart- en vaatstelsel.

Daarnaast zit er een verschil in de manier waarop zout gewonnen wordt. Normaal keukenzout bevat iets minder mineralen dan zeezout. Het verschil tussen de twee is echter minimaal: een tiende van een procent.

Wanneer wel zout?

Zeezout is dus helemaal niet gezonder, het klinkt alleen verantwoorder. Maar mocht je bezorgd zijn over jouw zoutinname, gebruik dan helemaal geen zout meer. Professor MacGregor van The Wolfson Institute verklaart: “Er zitten al genoeg zouten in fruit, groenten, vlees en vis. Het is dus helemaal niet nodig om zout aan je eten toe te voegen.”

Maartje en de meisjes – deel 52: “Dus jij bent Vera’s nieuwe vlam?”

nieuwe vlam

Een tikkeltje zenuwachtig en tegelijk vol vertrouwen belt Maartje aan bij haar knappe werkrelatie Vera. Ze weten allebei dat er niets zakelijks op de agenda staat vanavond. Haar verbazing is dan ook groot als een jochie van een jaar of zes met grote ogen de deur open doet.

“Kom jij ook al voor mama?” vraagt het ventje van drie turven hoog.

“Ehm… hoi!” stamel ik. “Ik ben Maartje. En wie ben jij?”

“Felix. Ik heb een Tijannosaujus.”

“Hoi Felix. Dat is mooi zeg, een Tyrannosaurus. Ik kom voor Vera, is dat jouw mama?”

Op dat moment steekt Vera

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien