Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Italianen boos om kiwi-pizza (die toch best lekker blijkt te zijn)

Een pizza Hawaii hoef je in principe niet te bestellen bij de échte Italiaan. De Italianen schreeuwen tenslotte al decennialang dat fruit niet op een pizza hoort. Toch is er iets nieuws ontstaan: een kiwi-pizza. 

En daar zijn de Italianen niet bepaald blij mee.

Advertentie

Kilo’s kiwi

Het begon allemaal met de foto van de Zweed Stellan Johansson, die hij op Facebook had geplaatst. Het bleek hij kilo’s kiwi’s had en hier iets mee wilde doen. Waarom niet in combinatie met een pizza, moet hij gedacht hebben. Hij ging met een flink aantal kiwi’s naar een plaatselijke pizzeria en kwam daar met het verzoek om een kiwi-pizza.

Boze reacties

Een foto van deze bijzondere pizza ging al snel de wereld over en verscheen zo ook op social media website Reddit. De reacties onder deze foto waren niet mals. Italianen kropen in de pen en gingen los over deze ‘unholy‘ combinatie. Zo schreven ze onder andere: ‘Ik denk dat ik blind ben geworden’ en ‘In welke wereld leven wij?’.

Proberen

De journaliste Alyx Gorman kon het niet laten en probeerde deze ‘vreselijke’ combinatie. Zij kreeg een kok zo ver om een kiwi-pizza voor haar te maken en ze schrijft in The Guardian dat deze combinatie eigenlijk best lekker is.

Zelf een pizza maken (mét kiwi)? Zo doe je dat van een wrap: 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD, beeld: iStock 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Kijkers ontroerd door herhaling laatste woorden Wubbo Ockels in '40 jaar TV show'

Het is alweer veertig jaar geleden dat het televisieprogramma TV Show met Ivo Niehe in première ging. In dit bijzondere veertigste seizoen deelt de televisiemaker persoonlijke herinneringen en memorabele interviews van al die jaren televisie. Zondagavond keert te presentator terug naar een indrukwekkend moment uit de geschiedenis: de laatste speech van wijlen Wubbo Ockels.

De woorden van de overleden ruimtevaarder raken de kijker thuis, blijkt uit een stortvloed aan lovende en emotionele berichten op Twitter.

Advertentie

Indrukwekkend leven

Wubbo Johannes Ockels maakte in 1985 als eerste Nederlander een vlucht door de ruimte. Hij was piloot, ruimtevaarder, hoogleraar en natuurkundige, die onder andere het brein was achter de superbus (een autobus die tussen de 150 en 250 km/uur zou moeten kunnen rijden) en met grote regelmaat een grote rol speelde in de Solar Challenge Race (een tweejaarlijkse wedstrijd voor zonnewagens, auto’s die rijden op zonne-energie).

Tot aan zijn dood was hij hoogleraar Aerospace for Sustainable Science and Technology aan de faculteit Lucht- en Ruimtevaart van de TU Delft. Ockels overleed in 2014 aan de gevolgen van een zeldzame vorm van nierkanker.

Ziekteperiode

In de uitzending van zondagavond spreekt Niehe met Joos Ockels over het ziekteproces van haar overleden man. Wubbo onderging reguliere behandelingen tegen kanker, maar deed ook allerlei andere dingen zoals ijsbaden en ademhalingsoefeningen in de hoop de kanker te genezen.

“Het was wel het pad wat bij hem paste. Hij maakte ook van de ziekte een project en daar stopte hij al zijn energie in. Het was heel Wubbo-achtig om dat met optimisme te doen, hij was overtuigd dat hij de ziekte zou overwinnen”, blikt Joos terug.

Indrukwekkende laatste woorden

Tijdens de TV Show interviewde Ivo Niehe Ockels destijds op zijn sterfbed. De ruimtevaarder wilde op camera, een paar uur voor zijn sterven, nog een verhaal kwijt. Het werd een lange noodkreet over wat wij als mensheid aan het doen zijn.

“Ik heb kanker maar ik ben niet de enige, ook de aarde heeft kanker. Stel dat ik jullie allemaal zou kunnen veranderen, stel dat ik mijn ervaring kan overbrengen op jullie. Dan zouden jullie vanuit de ruimte op de aarde neerkijken. Dan zie je dat je de enige planeet bent, er is geen reserveplaneet. Dus moet je voor deze enige planeet zorgen.”

Boodschap

De boodschap die hij in 2014 de wereld instuurde lijkt volgens kijkers anno 2021 wel actueler en relevanter dan ooit. Op Twitter verschijnt dan ook het ene na het andere emotionele bericht vol lof voor de overleden ruimtevaarder.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter. Beeld: Brunopress

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

De Meilandjes gooien het roer om en starten wéér een nieuw bedrijf

Als we één ding weten van de Meilandjes, dan is het dat ze rasechte ondernemers zijn. Dat bewijzen ze nu nogmaals door weer een nieuw bedrijf te starten.

Een eigen winkel, een bed and breakfast, een eigen wijnmerk: de Meilandjes zijn altijd aan het ondernemen. Maxime begon ooit zelfs een erotisch bedrijf. Dat ze hun handen nergens voor omdraaien, dat is duidelijk. Nu zijn het Martien en Erica die samen een nieuwe business starten, genaamd Renkeland B.V.

Advertentie

Meilandjes starten nieuw bedrijf

Renkeland is een mix van de achternamen van Erica (Renkema) en Martien (Meiland). Onder deze naam staat het nieuwe bedrijf sinds december 2020 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel op hun woonadres in Hengelo. Ze zijn dus al een tijdje met de nieuwe zaak bezig.

Televisieprogramma’s ontwikkelen

Bij de inschrijving van een nieuw bedrijf bij de Kamer van Koophandel, moet je natuurlijk ook het doel van het bedrijf aangeven. Daar staat Renkeland B.V.: ‘Productie van televisieprogramma’s’ en ‘(laten) uitvoeren van tv-en mediawerkzaamheden’. Het lijkt er dus op dat de familie van plan is om eigen tvprogramma’s te gaan ontwikkelen.

Het roer om

Hiermee gooien de Meilandjes het over een andere boeg, want het bedrijf heeft eerder in Frankrijk ingeschreven gestaan, onder het adres van het chateau. Toen was het bedrijfsdoel nog: ‘Toeristische accommodatie en andere accommodatie voor kort verblijf’.

Verhuizing

Het leven van de Meilandjes gaat er binnenkort sowieso heel anders uitzien. Naast deze nieuwe business, hebben ze ook een verhuizing voor de boeg. Ze moeten namelijk hun stulpje in Hengelo noodgedwongen verlaten. Maxime verhuist niet met haar ouders mee, zij is van plan samen te gaan wonen met haar vriend Leroy.

Martien Meiland gooit Chateau Hengelo voorgoed op slot voor Caroline:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Shownieuws. Beeld: Ruth van Baaijen | Talpa Beeldbank

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Agnes Hofman: “Ja, ik wil lijnen, maar eet te vaak voor ik naar bed ga een reep chocolade”

Agnes Hofman (41) is lifestyle journalist met Nederlandse en Braziliaanse roots. Ze woont in Lissabon met T., haar zoon van 21. Ze schrijft op Libelle.nl over haar leven, loslaten en gelukkig(er) worden.

Het is tegenwoordig vaste prik op zaterdagavond; de elektra valt uit. En ook echt alleen aan onze kant van de straat. Niemand weet de oorzaak. En ondanks dat niemand het probleem lijkt te fixen, gaat de stroom in de loop van zondagmorgen weer aan. De eerste keer raakte ik in paniek, want ‘wat als ik mijn telefoon niet meer opladen?’ Of erger: ‘wat als mijn ijs ontdooit?’

Advertentie

Inmiddels ben ik een semi emergency pro; bij Zara heb ik mega geurkaarsen met drie lonten geshopt, er liggen twee volle power banks klaar en boodschappen gaan in een vacuümzak op het balkon. Wat dat betreft ben ik blij met de ijzige winter hier, waar het ’s nachts afkoelt tot een mager graadje of 5.

Real talk

Zo ook afgelopen weekend. Nadat we ons noodprotocol hadden voltooid, doken zoon T. en ik onder de dekens op de bank. Hij dronk whisky en ik nipte port om warm te blijven. Eigenlijk was het heel knus, alsof je bij een kampvuur zit. En het had ook heel gezellig kunnen worden, ware het niet dat ik het verminderd briljante idee had om open en eerlijk met elkaar te praten. Real talk.

Geluk

“Weet je het zeker?” vroeg T. nog. Want hij weet dat ik heel genereus goedbedoelde adviezen geef, maar die bijzonder slecht zelf  incasseer. Zeker als hij begint met: “Weet je wat jouw probleem is…?”

Lang verhaal kort: volgens T. – mijn amateur huispsycholoog – neem ik niet genoeg verantwoordelijkheden voor mijn geluk: “Als het om werk gaat doe en durf je alles. Je weet wat je wilt en je zorgt ervoor dat het ook lukt. Maar wanneer het om jou persoonlijk gaat, dan wil je van alles, maar onderneem je geen actie. Soms heb ik het idee dat je je eigen geluk zelfs saboteert.”

Lijnen

Het vervelende is natuurlijk dat hij gelijk heeft. Want ja, ik wil lijnen, maar eet te vaak net voor ik naar bed ga een hele reep chocolade. Met een handje chips, voor die zoetzoute smaaksensatie. Heerlijk, tot het schuldgevoel opsteekt. En ik wil meer bewegen, maar ga niet naar buiten voor een rondje in het park.

“Hoe graag wil je echt gelukkiger worden?” vroeg hij, waarna ik natuurlijk dramatisch in huilen uitbarst. De waarheid is dat ik dat niet weet. En ook niet wát me precies mijn meest happy zelf zou maken. “Misschien moet je iets meer in het moment leven,” besloot T. wijs.

We keken allebei naar de vriezer, waar zes chocolade ijsjes langzaam aan het ontdooien waren. “Met slagroom, zonder schuldgevoel?” vroeg hij, terwijl hij opstond. Ik knikte. Want weinig maakt zo gelukkig als schaamteloos genieten zonder schuldgevoel. En zeker als je dat moment kunt delen met degene van wie je het meest houdt.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Beeld: privé.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Kijkers 'Heel Holland bakt' hebben massaal een oogje op déze kandidaat

Zondagavond konden de kijkers van Heel Holland bakt weer smullen van een nieuwe aflevering. Dit keer met het thema Europa. Allemaal leuk en aardig, die baksels, maar de kijkers hadden vooral oog voor één van de kandidaten.

De bakkers begonnen hun rondje Europa met de signatuuropdracht. Hierbij moesten zij een Italiaanse tiramisutaart maken. Daarna volgde de technische opdracht: een Franse Puits d’Amour. Als laatste moest er uiteraard weer een spektakelstuk gemaakt worden. Dit keer aan de bakkers de taak om een van de Europese bouwwerken te maken van brood.

Advertentie

Gekke gebouwen

Vooral die laatste opdracht was smullen voor de kijkers. Er gaat namelijk behoorlijk wat mis. Een Domtoren die wel erg scheef staat, een Toren van Pisa die te recht staat… En dan heb je nog een aantal gebouwen die volgens de kijkers gewoonweg niet zo mooi zijn geworden. Het Hamburg Opera House bijvoorbeeld, gemaakt door Daniël, kwam volgens kijkers niet zo goed uit de verf.

Afvaller en meesterbakker

Gelukkig is Daniël hier wel mee weggekomen, want hij hoefde de tent deze week niet te verlaten. De afvaller van deze week is Rianne. Kinderarts Thijs is meesterbakker van de week geworden.

Een oog je op…

Kijkers haalden oplucht adem toen bleek dat Daniël door is. Er blijken namelijk een hoop kijkers te zijn die een oogje op de Oostenrijker hebben. “Daniël mag wel een suikerbroodje bij mij komen bakken”, zo klinkt het op Twitter. Ook wordt er over hem gezegd dat hij een leuke glimlach heeft, flair heeft en gewoon een leuke vent is. Die kan hij in z’n zak steken!

Ik maakte de Utrechtse spritsen uit Heel Holland Bakt – dít is het resultaat

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Omroep Max, Twitter. Beeld: Omroep Max 

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien