Nu 50% korting op 6-delige pannenset in verschillende kleuren!

Zoek binnen:

Waarom je kaas moet eten bij deze hoge temperaturen

Dacht je een bord sla te moeten eten tijdens de hoge temperaturen, dan kunnen we je vast blij maken: je favoriete broodbeleg kaas is namelijk een geweldige, misschien zelfs betere optie.

Hoe smeuïger, hoe beter. Een lopend kaasje, dus. Waarschijnlijk net zo lopend als jij tijdens het warme weer. Terwijl je dan alle gifstoffen en vetten uit je systeem zweet, is het een perfect moment om alle gezonde vetten en enzymen terug te eten die je lichaam nodig heeft. Via KAAS!

Advertentie

Vitaminen en mineralen
Kaas is rijk aan vitamine A, vitamine B12 en mineralen als calcium, fosfor, magnesium en zink. Het is bovendien een bron van vitamine B2 en selenium en bevat eiwit en vet, aldus het Voedingscentrum. Als klapper op de vuurpijl zitten er geen koolhydraten in kaas. Helaas is het niet alleen maar ka… rozengeur en maneschijn, want er zit wel behoorlijk wat vet in kaas.

Pekelproces
Maar. Tijdens het warme weer hebben we wél alle gezondheidsvoordelen van de kaas nodig. Daarnaast vult het je zoutgehalte aan en dat heb je vooral nodig. Het hoge zoutgehalte van kaas ontstaat tijdens het pekelproces, de kaas ligt dan een aantal dagen in een zout ligbadje. Houd er wel rekening mee dat het natrium in zout de kans op een hoge bloeddruk verhoogt. Eet er dus ook weer niet te veel van. Maar dat is met alles zo, nietwaar?

Airco? Nee hoor, doe ons maar een kaasplankje met brie, camembert, ossau-iraty, roche baron, rambol , chaumes en saint albray.

Hoe smeuïger, hoe meer voedingsstoffen die we nodig hebben. En deze kazen vinden we natuurlijk in Frankrijk; het kaasparadijs:

7- daagse busreis door Frankrijk
7- daagse busreis door Frankrijk
Vanaf €499,-p.p.
Bekijk hier

Is jouw kaas al bedorven voordat ‘ie op is? Met dit slimme trucje blijft kaas langer vers:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vice, Voedingscentrum. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien