Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Kaasliefhebbers opgelet: je kunt nu een kaastour door Nederland maken

De kerstvakantie is in zicht. Maar op reis gaan zit er dit jaar helaas niet in. Heb je toch zin in een leuk uitje? Met deze bijzondere plattegrond kun je een heuse kaastour door Nederland maken.

Pak de wijn en toastjes maar in en tank de auto vol: deze winter kun je namelijk op kaastour door Nederland. De Taste Atlas maakte een wel heel bijzondere plattegrond waarmee je door Nederland kunt roadtrippen en de lekkerste streekkaasjes kunt proeven.

Advertentie

Culinaire hoogstandjes

De Taste Atlas is een interactieve kaart van de wereld waarop je alle lokale lekkernijen van plaatsen kunt vinden. Ga je ooit op vakantie naar Zuid-Italië? Zoom dan in op de kaart en bekijk wat voor culinaire hoogstandjes die regio te bieden heeft. Of ga je een dagje naar Duitsland? Ook dan kun je op de plattegrond van de Taste Atlas zien waar je heen moet gaan om te eten. De Taste Atlas laat je namelijk zien wat je écht moet hebben geproefd in dat gebied.

Kaastour

Nu heeft de Taste Atlas een wel heel bijzondere plattegrond gemaakt: eentje met enkel en alleen kazen. Op de interactieve kaart kun je de hele wereld over reizen en zien waar je de lekkerste kaasjes kunt eten. Zo schijnt de Oxford Blue kaas écht een aanrader te zijn als je in Engeland bent. Maar moet je in Duitsland juist eens de Limburger kaas proeven (want nee, die komt dus niet uit Limburg).

Kaastour door Nederland

Helaas zit zo’n tripje naar het buitenland er op dit moment niet in. Maar goed nieuws: je kunt ook inzoomen op Nederland en eens goed kijken wat ons eigen land allemaal te bieden heeft op kaasgebied. Er zijn namelijk maar liefst 18 hotspots in Nederland waar je echt een kaasje moet meepikken volgens de plattegrond. En dus kun je met deze online kaart een heuse kaastour door Nederland maken.

Roadtrip

Begin je kaastour in Noord-Holland met een mild Maasdammer kaasje en rij vervolgens richting het Zuiden voor een zoetig stukje Leerdammer kaas. Passeer ondertussen de Noord-Hollandse Goudse kaas en de Zuid-Hollandse Goudse kaas en vergelijk ze met elkaar. Rij daarna door naar Arnhem voor een toastje met romige Kernhem kaas en eindig je tocht in Friesland voor een pittig stukje Kanterkaas.

Uitje

Alle routes zijn mogelijk. Met 18 kaasstops heb je namelijk behoorlijk wat keuze. Via de website van Taste Atlas kun je allerlei informatie over de Nederlandse kaasjes vinden en zo kun je bepalen waar je echt even wil stoppen voor een kaasje. Al kun je dan misschien niet op vakantie, met zo’n kaastour ben je zeker weer een hele dag zoet! Of nouja, zout.

Heb jij onderweg lekker wat kaasjes ingeslagen? Met déze tip blijven ze heel lang vers. 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Taste Atlas. Beeld: iStock.

Lees meer

Janine (58) nam een ooglidcorrectie: “De maat was vol toen ik in de bios al na 5 minuten mijn ogen wilde sluiten”

ooglidcorrectie

Per jaar worden in Nederland ruim 30.000 ooglidcorrecties uitgevoerd, waarmee het hier een van de populairste cosmetische ingrepen is. Na afloop zijn de meeste mensen razend enthousiast. Daarom: alles over een ooglidcorrectie.

Vraag je aan Sarah (39) of ze ijdel is, dan zal het antwoord zijn dat ze dat beslist niet is. “Sterker nog, ik gebruik amper make-up en doe hoogstens twee keer per jaar lippenstift op. Ik ben dan ook niet het type dat snel aan zichzelf zou laten sleutelen.” Toch heeft ze vorig jaar besloten om haar bovenste oogleden te laten liften. Niet omdat ze

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien