Anastasia nu met € 15,- voordeel naar de voorpremières!

Zoek binnen:

Verdraaid lekker: zelfgemaakte kaneelrolletjes

Kaneelbroodjes of -rolletjes, zijn super populair in Amerika. In Nederland helaas nog niet zo bekend, maar hoog tijd om daar verandering in te brengen. Want: ze zijn om je vingers bij af te likken. Begin je dag met een rolletjes of serveer ze bij de thee in het weekend als lekkernij.

Dit heb je nodig voor 12 stukjes kaneelrolletjes:

Advertentie

  • 175 ml melk
  • 1 zakje gedroogde gist (à 8 g)
  • 400 g bloem
  • 150 g zachte boter
  • 50 g suiker
  • 1 tl zout
  • 1 ei
  • bloem om mee te bestuiven
  • 220 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 el kaneel
  • 80 g rozijnen
  • 50-75 ml maple syrup
  • Extra: plasticfolie, muffinvorm of bakplaat

Verwarm de melk tot ‘ie lauw is, in een steelpan en los de gist erin op. Laat 10 minuten staan tot het licht begint te schuimen. Zeef de bloem boven een beslagkom. Voeg de melk met gist, 50 g van de boter, suiker, het zout en ei toe en mix met deeghaken tot een elastisch deeg. Doe over op een met bloem bestoven aanrecht en kneed nog 5 minuten door.

Doe het deeg in een kom en dek af met plasticfolie; laat 30 minuten rijzen. Mix ondertussen de rest van de boter met de basterdsuiker en kaneel in een kom. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een rechthoek van 30×20 cm. Houd 2 cm van de randen vrij. Smeer het deeg in met de kaneelboter en strooi de rozijnen eroverheen.

Rol het deeg strak op en druk het uiteinde goed vast in het deeg. Snijd de deegrol met een scherp mes in 12 plakken. Vul een ingevette muffinvorm met de rolletjes deeg of leg de deegrolletjes naast elkaar op een bakblik. Dek het deeg losjes af met plasticfolie en laat nog 30 minuten rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 180°C en bak de kaneelrolletjes in 30 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen op een rooster. Serveer ze met wat maple syrup erover.

Lekkere topping
Mix in een kom 50 g zachte roomkaas met 50 g zachte boter, 1 zakje vanillesuiker, 1 el melk, 100 g poedersuiker en een mespunt zout. Lepel dit over de kaneelrolletjes en laat opstijven.

Bereidingstijd: ± 30 min. Oventijd: ± 30 min. Wachten: ± 2 uur

Bron: Libelle Lekker

kaneelrolletjes

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien