Evita: 10,- korting op geselecteerde voorstellingen

Zoek binnen:

Karamelsnoepjes

Voor circa 20 stukjes
Verwarm 500 g kristalsuiker, 60 g gezouten boter, 3½ el gecondenseerde melk (blik) en 1,7 dl water in een grote pan tot de boter is gesmolten en de suiker is opgelost.

Breng het mengsel al roerend aan de kook. Laat het circa 10 min. zachtjes koken, het mengsel moet dik zijn en in een goudkleurige karamel veranderd zijn.

Advertentie

Laat de karamel, van het vuur af, circa 5 min. afkoelen.

Klop de fudge daarna 5 tot 10 min. stevig door met een houten lepel. Schep de fudge, voordat hij te hard is, in een ingevette lage schaal. Snijd de fudge voordat hij helemaal hard is in stukjes en laat deze verder afkoelen.

Bereidingstijd: 30-45 min.

Variaties
Met gedroogde (bos)bessen
Voeg, na het kloppen, 30 g gedroogde (bos)bessen toe.
Met chocolade Voeg, voordat het mengsel aan de kook wordt gebracht, 2 tl cacao toe.
Met (para)noten Voeg, na het kloppen, 25 g fijngehakte (para)noten toe.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien