Anastasia nu met € 15,- voordeel naar de voorpremières!

Zoek binnen:

Smullen: creamy karnemelk-taart met kardemom

Omdat het leven wel een beetje leuk moet blijven. Én lekker. En vooruit, ook een beetje light. Delen hoeft dus niet!

Dit heb je nodig voor 8-10 personen:

Advertentie

  • 120 g ongezouten pistachenootjes, gepeld en geroosterd
  • 3 rijstwafels
  • 60 g dadels, ontpit
  • 60 g gemalen kokos
  • 3 el kokosolie, gesmolten
  •  250 ml halfvolle melk
  • 15 kardemompeulen, gekneusd
  • 2 sinaasappels, alleen de schil
  • 120 g honing
  • 1 vanillepeul, merg uitgeschraapt
  • 5 blaadjes gelatine, geweekt in koud water
  • 500 ml karnemelk
  • Extra: keukenmachine, taartvorm 22 cm Ø

Om te versieren: pistachenootjes, sinaasappelrasp en gedroogde rozenblaadjes.

Aan de slag

Doe de pistachenootjes, rijstwafels, dadels, kokos en kokosolie in de keukenmachine en maal enkele minuten tot er een fijn en plakkerig kruim ontstaat. Verdeel dit over de licht ingevette taartvorm. Druk de bodem en randen stevig aan met de achterkant van een lepel. Zet de bodem 30 minuten in de ijskast, zodat deze kan opstijven.

Doe de melk, kardemom, sinaasappelschil, honing, de vanillepeul met merg in een pannetje. Verwarm alles zachtjes tot tegen de kook en laat het 15 minuten trekken. Voeg de gelatine toe en roer tot deze volledig is opgelost. Haal de pan van het vuur, zeef de melk en voeg de karnemelk toe. Giet het mengsel voorzichtig in de taartbodem en laat de taart minstens 4 uur opstijven in de ijskast. Nog een beetje versieren? Bestrooi met wat extra pistachenootjes, sinaasappelrasp en eventueel wat gedroogde rozenblaadjes.

Bereidingstijd 25 min. Wachttijd 4½ uur. KCAL 299 p.p.

Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Eric van Lokven. Receptuur: Victor de Launay.

karnemelktaart

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien