Libelle Zoomeravond in Blijdorp: nu maar € 10,- p.p.

Zoek binnen:

Kersen in chocolade

 

Ingrediënten:
150-200 g chocolade naar keuze
10 kersen, met steeltje

Advertentie

Bereidingswijze:
Voor 10 stuks: Smelt de chocolade in een kom boven een pan met heet water (au bain-marie). Laat de chocolade iets afkoelen tot het nog net vloeibaar is. Pak de kersen vast aan het steeltje en doop ze in de chocolade. Laat de chocolade op vetvrij papier harden. Herhaal het dopen in de chocolade eventueel nog een keer, voor een extra dikke laag.

Tip!
Voor een extra lekkere smaak kun je de ‘kersenbonbons’ met een naald inprikken en daarna 30 min. in een likeur naar smaak of bijvoorbeeld in kirsch leggen. De kers neemt op deze manier de smaak van de likeur op. Dep de kersen goed droog voordat u ze door de chocolade haalt.

Bereidingstijd: 30 min. Aantal porties: 10.  85 Kcal per kers

Bron: Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Peter Kooijman.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien