Libelle Zoomeravond in Blijdorp: nu maar € 10,- p.p.

Zoek binnen:

Kipfilet met roomkaas en pesto

Stukjes kipfilet worden gevuld met een mengsel van pesto en roomkaas en daarna – in filodeeg verpakt – gebakken in de oven.

 

Advertentie

Hoofdgerecht voor 4 personen:

  • 2 kipfilets, elk in 4 stukken
  • 75 g verse roomkaas
  • 75 g groene pesto
  • 4 plakken rauwe ham, gehalveerd
  • 4 vellen filodeeg, gehalveerd
  • 40 g gesmolten boter
  • 1 eidooier, losgeklopt

Bereidingswijze:

Snijd de stukken kipfilet in en klap ze open. Meng de roomkaas met de pesto en bestrijk de opengeklapte stukken kipfilet royaal met het roomkaasmengsel (stap 1). Vouw de kipfilet weer dicht en rol elk stukje in een half plakje rauwe ham. Bestrijk de vellen filodeeg dun met gesmolten boter. Leg op elk stukje deeg een gevuld stukje kipfilet en vouw het deeg eromheen (stap 2). Vouw de zijkanten van het deeg naar binnen en plak de randen vast met losgeklopte eidooier. Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat met de naad naar beneden en bestrijk ze dun met gesmolten boter. Bak ze 25-35 min. in een voorverwarmde oven op 160°C tot de kip gaar is. Serveer met pasta met kers-tomaatjes.

Bereidingstijd: 25 min – Oventijd: 30 min

 

Voor meer recepten, neem ook eens een kijkje op onze receptenpagina.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien