Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Deze heerlijke variant op kippensoep maakt van koude dagen een feestje

Zeg je herfst of winter, dan zeg je knollen, kool, pompoen en (bijna vergeten!) aardpeer. Iets meer werk dan sla wassen en een komkommer snijden, maar dan heb je ook wat. Deze kippensoep is een van de lekkerste gerechten met wintergroen. 

Het gerecht duurt dus wat langer om te maken vanwege het snijwerk, maar is het dubbel en dwars waard!

Advertentie

Dit heb je nodig

  • 2 el olijfolie
  • 250 g kippendijfilet, in stukjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 1 wortel, geschild en in kleine stukjes
  • 1 peterseliewortel, geschild en in kleine stukjes
  • ½ prei, in halve ringen
  • 2 el droge witte wijn
  • 1½ l kokend water
  • 2 tl zoutarm groentebouillonpoeder
  • klein bosje kruiden (rozemarijn, tijm en salie)
  • 400 g groene kool
  • 400 g reuzenbonen (pot)
  • 1 el fijngemalen Parmezaanse kaas
  • rasp van 1 biologische sinaasappel
  • chiliflakes

 Zo maak je de winterse kippensoep

Bereidingstijd 40 min. | Kcal 310 p.p.

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en bak de kip rondom aan.
  2. Fruit de ui, knoflook, wortel en peterseliewortel en prei enkele min. mee.
  3. Blus af met de wijn en voeg dan water en bouillonpoeder toe.
  4. Doe het bosje kruiden erbij en laat 20 min. zacht koken.
  5. Verwijder het buitenste blad van de kool, snijd hem in 4 parten, verwijder de kern en snijd de rest in dunne reepjes. Spoel af om eventueel zand te verwijderen.
  6. Kook de kool in ruim water in 8-10 min. net gaar. Giet af en spoel koud af zodat de kool niet verder gaart.
  7. Giet de witte bonen af en spoel ze af in een vergiet.
  8. Doe bonen in de bouillon en laat nog 5 min. zacht koken.
  9. Verwijder de kruiden, roer de gemalen parmezaan door de soep, voeg de repen kool toe en warm even mee.
  10. Serveer de soep in diepe borden en garneer met sinaasappelrasp en chiliflakes.

Nog meer lekkere gerechten vind je in Libelle Lekker:

Libelle Lekker 9: Licht & Zomers
Libelle Lekker 9: Licht & Zomers
4,99

Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het Jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Alan Jensen. Receptuur: Bart Stuart.
Lees meer

Tessel Tindert: “Wat bedoel je met manisch? Ik dacht juist dat je depressief was”

Tessel Tindert

In Roberts huis was het een onbeschrijflijke bende van vuile kopjes, bordjes, blikjes, glazen. De tafel zat onder de kringen. Er lagen kruimels. De gordijnen waren half gesloten. Het stonk er naar oude bloemen en vuile sokken.

Door de halfopen keukendeur zag ik het aanrecht vol vuile vaat. Voorzichtig ging ik zitten in de stoel naast de bank. Ik voelde woede, maar ook verdriet en medelijden. Hier lag een man op de bank die duidelijk leed. Die zich geen raad meer wist met zichzelf. Die niet meer voor zichzelf kon zorgen. ‘Sorry’, herhaalde Robert. ‘Sorry.’

‘Waar

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien