We Will Rock You de musical: nu tot 50% korting!

Zoek binnen:

Kleine of grote friet? Voor je hongergevoel maakt het niet uit

Bij grote honger zijn we eerder geneigd om voor een grote friet te gaan dan wanneer we niet zo’n hele erge honger hebben; dan is een kleine friet ook prima. Maar wist je dat het voor je hongergevoel helemaal niks uitmaakt?

Volgens onderzoekers van de Vrije Universiteit Brussel ben je net zo voldaan na een kleine friet als na een grote friet.

Advertentie

Minder frietjes
Als experiment serveerde de catering van de Vlaamse universiteit hun patat een week lang in een puntzakje in plaats van hun normale schaaltje. In hun schaaltje doen ze normaal gesproken 200 gram, maar in de puntzak deden ze maar 160 gram; het aantal gram gegeten frietjes daalde dus met 9,1%. Toch hadden degenen die de frietjes aten een net zo verzadigd gevoel, bleek na onderzoek.

Geen tussendoortje
Ook hadden de respondenten geen behoefte aan een extra tussendoortje, ondanks dat ze minder patat dan normaal hadden gegeten. Je porties in kleine stapjes verkleinen, zou dus kunnen helpen om gewicht te verliezen. Je krijgt immers minder calorieën binnen, zónder dat je er honger van krijgt. Win-win!

Zelf razendsnel frietjes maken?

 

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bron: Goedgevoel.be. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien