Kleurrijke salade met schelvis uit de oven
Mathijs vindt dit een heerlijk recept, omdat de pure smaak van vis en de frisse smaak van salade een goede combinatie zijn.
Ingrediënten voor 4 personen
500 gram schelvisfilet
1 rode paprika
1 gele paprika
1 komkommer
1 courgette
8 cherrytomaatjes
4 eieren
4 plakken rauwe ham
4 eetlepels olijfolie
4 eetlepels wijnazijn
enkele blaadjes dragon
30 gram verse peterselie
snufje zout en peper
Bereidingswijze
- Was de rode en de gele paprika, de komkommer en de courgette.
- Snijd alle groenten in blokjes van ongeveer een centimeter. Koks noemen dat Carré.
- Meng de rauwkostsalade met een frisse dressing, gemaakt van wijnazijn, veel vers gesneden dragon, peterselie, peper, zout en olijfolie (zie workshop dressings in mijn kookboek). De smaak van de olie is belangrijk, kies daarom een mooie kwaliteit.
- Kook de eieren half zacht. De maat eieren bepaalt de tijd.
- Verdeel de schelvis in vier porties.
- Rol de schelvisfilet op, beetje verse peper erover en leg een plak rauwe ham erop.
- De smaak van de rauwe ham zal in de schelvis trekken, lekker, een beetje ziltig.
- Schuif de schelvis op een stuk bakpapier in een voorverwarmde oven van ongeveer 160 graden en laat de vis bijna gaar worden. Een beetje glazig mag, maar niet teveel.
- Neem een groot bord, schep ruim de rauwkost op het bord en leg de warme vis er boven op.
- Pel de eieren en halveer ze, leg ze direct bij de salade.
- Leg aan beide kanten een knapperig cherrytomaatje en een paar blaadjes verse peterselie.
U kunt de schelvis ook vervangen door andere soorten vis, bijvoorbeeld zalmforelfilet.
Bereidingstijd: 40 min. Kcal: 426
Loopt het water u in de mond na dit recept? Bekijk dan het artikel over het kookboek van Mathijs Vrieze en de bijbehorende DVD. Wij mogen 10 pakketten weggeven.