Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Waarom je voortaan ook het klokhuis van je appel wilt opeten

De herfst staat voor de deur en dat betekent niet alleen dat de blaadjes verkleuren, de temperaturen dalen en de dagen korter worden. Het betekent ook dat het appelseizoen voor de deur staat. Wist jij dat je voortaan het klokhuis van de appel het best kunt opeten?

Er zitten namelijk tal van verrassende gezondheidsvoordelen aan.

Advertentie

Klokhuis weggooien of niet?

De kans is groot dat jij net als menig ander het klokhuis van je appel zonder nadenken in de groene bak gooit. Erg appetijtelijk ziet het er namelijk niet uit – en zo smaakt het ook niet echt. Ook wanneer je appels gebruikt in taarten of cakes zul je netjes de schil én het klokhuis ver van het beslag vandaan houden. Toch kun je voortaan beter gewoon de hele appel gebruiken.

Gezonde bacteriën

Het blijkt namelijk dat er veel gezonde bacteriën in het klokhuis zitten, die niet in de rest van de appel zitten. Dat ontdekten Oostenrijkse wetenschappers van het Institute of Environmental Biotechnology van de Graz University of Technology. Wat bleek uit hun onderzoek? Je krijgt maar liefst tíen keer meer gezonde bacteriën binnen als iemand die het klokhuis weggooit. En door het opeten van de gehele appel, krijg je ook nog eens extra vezels en flavonoïden binnen.

Gezondheidsvoordelen appels

Mocht dit je toch wat te ver gaan, dan zit je met het eten van een gewone appel zonder klokhuis ook al hartstikke goed. Appels zijn namelijk laag in calorieën en een grote bron van vezels. Daarnaast zitten er veel antioxidanten in, net als veel vitamine C, A en B. Meerdere studies hebben eveneens uitgewezen dat appels je bloeddruk kunnen verlagen en een gezonde bloedsuikerspiegel bevorderen. Kortom, een appeltje voor de dorst is hoe dan ook een goed idee.

Wist je dat pindakaas eigenlijk hartstikke gezond is? Onderstaande video legt je precies uit waarom:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD. Margriet. Moniquevandervloed. Vice. Beeld: iStock

Klokhuis appel Libelle

Lees meer

Sylvia Witteman: “Ik moffel de grote glasscherf op de grond snel weg”

Sylvia Witteman | Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week doet ze een poging om het huis van haar moeder schoon te maken. 

“Goed nieuws!”, zegt mijn moeder in het verpleeghuis. “Ik mag morgen naar huis!” Een week of vier heeft het wel geduurd voordat ze weer een beetje uit de voeten kon met haar nieuwe heup, maar nu is het toch (bijna) zover. “Stofzuigen en dweilen en zo kan ik voorlopig niet”, zegt ze. “Het zal wel een smeerboel zijn thui

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien