We Will Rock You de musical: nu tot 50% korting!

Zoek binnen:

Spaanse knoflooksoep met krokante ham

Pepermuntjes in de aanslag, want vanmiddag eten we knoflooksoep. Lekker met krokante hamreepjes. 

Tip vooraf: Het is belangrijk dat de knoflook niet te oud is. Heel oude knoflook geeft de soep een onaangename smaak.

Advertentie

Dit heb je nodig

  • 100 g serranoham in dunnen repen
  • 6 teentjes knoflook, geplet
  • 2 el olijfolie
  • 3 plakjes wit (zuurdesem)brood, ontkorst, in blokjes
  • 1 1/4 l kippenbouillon
  • 2 el droge sherry
  • 2 eieren
  • 4 el slagroom
  • zout, peper
  • 1 el fijngesneden munt
  • 3 el fijngesneden koriander

Zo maak je het

Bak de repen ham krokant in een droge koekenpan. Bak de knoflook in 4-6 min. lichtbruin in de hete olie. Haal de knoflook uit de pan (bewaar de knoflook) en bak de broodblokjes op hoog vuur lichtbruin en krokant in de achtergebleven olie. Laat het brood op keukenpapier uitlekken.

Breng de bouillon met de gebakken knoflook aan de kook, voeg de sherry toe en laat de soep circa 10 min. zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer. Klop de eieren los met de slagroom. Schenk er een beetje warme soep bij en schenk het mengsel dan in een heel dun straaltje in de soep, roer goed, zodat de eieren en de room de soep binden. Laat de soep nu niet meer koken.

Breng op smaak met zout en peper en strooi de munt, koriander en croutons in de soep. Serveer de ham erbij.

Bereiden: circa 30 min. Voor vier personenen. Circa 235 kcal p.p.  

Receptuur: Marlies Batelaan. Beeld: Peter Kooijman.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien