Koekje erbij?

Rozijnen-havermoutkoekjes
Heerlijk bij de koffie of als tussendoortje tegen de trek. Deze rozijnen-havermoutkoekjes zijn comfort all the way!
Wat?
115 gram boter (op kamertemperatuur)
125 gram lichte bastersuiker
1 groot ei
1/2 tl vanille extract
95 gram bloem
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
1/2 tl zout
120 gram havermout
120 gram rozijnen
65 gram walnoten
Hoe?
Roer in een grote kom boter, suiker, ei en vanillie tot je een glad geheel krijgt. Voeg hier bloem, bakpoeder, kaneel en zout aan toe en kneed alles goed door elkaar. Roer tot slot de havermout, de rozijnen en de walnoten door het mengsel.
Laat het deeg een uurtje afkoelen in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 175°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol bolletjes deeg en druk deze plat tot de hele bakplaat is bekleed met koekjes van ongeveer 1 cm dik. Zorg dat de koekjes minstens 3 cm uit elkaar liggen. Bak de koekjes ongeveer 10 tot 12 minuten. Ze zijn klaar als de zijkantjes goudbruin zijn en de bovenkant er nog bleek uitziet. Laat 5 minuten afkoelen… en dopen maar!
Brownie koekjes
Ben jij toe aan de rijke chocoladesmaak van brownies? Probeer deze koekjes dan eens. Zet je tanden in het knapperige buitenkantje om vervolgens weg te dromen bij de smeuïge binnenkant.
Wat?
– 400 g bloem
– 230 g boter (op kamertemperatuur)
– ½ tl zout
– 1 tl bakpoeder
– 300 gr suiker
– 2 grote eieren
– 1 el vanille extract
– 75 g cacaopoeder
Hoe?
Verwarm de oven voor op 180 ?C. Meng de bloem, het zout en het bakpoeder in een kom. Neem een andere kom en mix de boter, suiker, vanille, eieren en cacao met een mixer. Voeg geleidelijk het bloemmengsel toe en mix tot het een glad deeg is. Laat het deeg een uur rusten. Zeef wat bloem op je werkplank en rol de deelbal uit tot 0,5 cm dikte. Snijd ze in de gewenste vorm en bak ze op een bakpapiertje gedurende 8 tot 11 minuten af in de oven.
Source: smittenkitchen.com on Pinterest
Source: marthastewart.com on Pinterest