Gezouten-karamelkoekjes met maanzaad

Dol op gezouten karamel? Probeer dan eens deze koekjes, die maar 6 minuten in de oven hoeven!
Benodigdheden voor 20 koekjes (10 dubbele):
- 150 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 125 g boter, op kamertemperatuur
- 100 g fijne tafelsuiker
- ½ ei, losgeklopt
- 2 el maanzaad + 1 el extra voor garnering
- ¼ blikje salted karamel + zoutflakes
Extra: paletmes, bakplaat, bakpapier
Bereiding:
- Meng de bloem met het bakpoeder en zet het apart.
- Mix de boter met de suiker 5 minuten lang romig.
- Zeef het bloemmengsel erover.
- Voeg het ei toe en klop nog 1 minuut door.
- Spatel nu het bloemmengsel erdoor met een grote lepel.
- Vorm het deeg tot een bal en wikkel het in bakpapier. Laat het 1 uur in de koelkast stevig worden.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol balletjes van het deeg (iets kleiner dan een walnoot) en leg ze op de bakplaat – houd steeds 4 cm afstand.
- Strooi er nog wat maanzaad op. Je hoeft ze dus niet plat te drukken!
- Bak de balletjes 6 à 7 minuten in de hete oven (Pas op dat ze niet te bruin worden).
- Laat ze 15 minuten afkoelen.
- Schep op de helft van de koekjes een volle theelepel salted karamel. Druk de andere koekjes er zachtjes op.
Bereidingstijd: 15 min. Wachten: 1 uur. Oventijd: 6 min.
De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!
lees ook
Receptuur: Jacqueline Pietrowski & Victor de Launay. Beeld: Eric van Lokven