Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Nog een reden om een bakkie te drinken: koffie is goed voor je huid

Drink vandaag nog maar een extra kopje koffie, want uit nieuw onderzoek blijkt dat dit drankje eigenlijk heel goed is voor je huid. 

Vrouwen die regelmatig een bakkie drinken, blijken minder last te hebben van rosacea. Dit is een vervelende huidaandoening waarbij je last krijgt van puistjes en rode vlekken in je gezicht. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek gepubliceerd in het vakblad JAMA Dermatology

Advertentie

Eet- en drinkgewoonten
Voor de studie werd de data van 82.000 Amerikaanse vrouwen onderzocht. De gebruikte gegevens zijn tussen 1989 en 2005 verzameld en de vrouwen hebben om de vier jaar een interview moeten afleggen. Tijdens dit interview moesten ze antwoord geven op vragen over hun gezondheid en eet- en drinkgewoonten.

Cafeïne
Hieruit bleek dat vrouwen die vier keer per dag een kopje koffie drinken, maar liefst 23 procent minder risico op huidaandoening rosacea hadden dan vrouwen die nooit koffie dronken. Dit komt door de cafeïne die erin zit: decafé koffie heeft weinig effect.

Vaatverwijdende werking
De wetenschappers denken dat het te maken heeft met de vaatverwijdende werking van cafeïne. Dat effect zorgt er dus niet alleen voor dat de kans op hart- en vaatziekten kleiner wordt, maar het is ook nog eens goed voor je huid. Tijd voor een bakkie dus!

En als je dan toch koffie zet, mag je jezelf bést extra verwennen. Dit is de ultieme traktatie voor tijdens de koffie: de klassieke meringue met een vleugje chocolade:


Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief! 

Bron: JAMA Dermatology. Beeld: iStock. 

Ryanne van Dorst: “Ik praat al snel te veel, ik zeg alles wat in me opkomt”

Ryanne van Dorst - Libelle

Premium

Ryanne van Dorst (35) is muzikant en programmamaker. Ze maakt de podcast Apodcalypse over artiesten en hun muziek. Ryanne heeft een vriendin en woont in Rotterdam.

Waarom moeten we je podcast Apodcalypse luisteren?
"Dat hóeft niet, maar ik wilde voordat de wereld vergaat nog één keer door mijn platenkast lopen. In de podcast luister ik van elke plaat één nummer. Als je meeluistert, leer je misschien nieuwe muziek kennen. Het

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien