Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: waarom koffie het lekkerst is op dít moment van de dag

Drink jij koffie het liefst ‘s ochtends bij het ontbijt, ’s middags bij de lunch of ’s avonds na het eten? Op een bepaald moment van de dag schijnt koffie het allerlekkerst te smaken.

In het boek Gastrofysica legt voedselwetenschapper Charles Spence uit hoe je zintuigen gemanipuleerd worden. Zo ook als het op koffie drinken aankomt.

Advertentie

Daglicht
Overdag of ’s avonds koffie drinken zou veelbepalend zijn voor hoe lekker je het bakkie vindt. Wat blijkt? ’s Ochtends en ’s middags smaakt ‘ie het best – oftewel: met daglicht. “Door je bioritme heb je overdag en vooral na het opstaan meer speeksel in je mond, waardoor je meer smaak waarneemt”, legt Charles uit. En dus nemen je smaakpapillen die heerlijk volle, intense smaak van koffiebonen dubbel zo goed op.

Wijn
Hetzelfde geldt voor wijn en eigenlijk dus ook alle andere dranken. “Daarom komen professionele wijnliefhebbers vooral om elf uur ’s ochtends in actie.” Ha, is dát even een mooi excuus om al vroeg aan de borrel te gaan.

Zo maak je zelf heel makkelijk hartjes in je koffie:

Een heerlijk kopje koffie gaat goed samen met een boek. Dit interessante boek van voedselwetenschapper Charles Spence is daar ideaal voor. Word je gelijk ook nog wat wijzer:

Bron: AD. Beeld: iStock

Ryanne van Dorst: “Ik praat al snel te veel, ik zeg alles wat in me opkomt”

Ryanne van Dorst - Libelle

Premium

Ryanne van Dorst (35) is muzikant en programmamaker. Ze maakt de podcast Apodcalypse over artiesten en hun muziek. Ryanne heeft een vriendin en woont in Rotterdam.

Waarom moeten we je podcast Apodcalypse luisteren?
"Dat hóeft niet, maar ik wilde voordat de wereld vergaat nog één keer door mijn platenkast lopen. In de podcast luister ik van elke plaat één nummer. Als je meeluistert, leer je misschien nieuwe muziek kennen. Het

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien