Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Kokospannenkoeken met rood fruit en kaneelsiroop

Wil je een keer iets nieuws serveren bij het kerstontbijt? Maak dan deze kokospannenkoeken met rood fruit en kaneelsiroop. Makkelijk om te maken en het ziet er ook nog eens heel leuk uit!

Recept voor 10 pannenkoeken
Bereidingstijd: 60 minuten

Advertentie

Benodigdheden:
Voor de kaneelsiroop

  • 250 ml honing
  • 4 kaneelstokjes
  • schil en sap van 1 onbespoten sinaasappel
  • versgemalen zeezout
  • versgemalen peper

Voor de pannenkoeken

  • 200 g speltbloem
  • 4 tl bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 tl kardemompoeder
  • mespunt zeezout
  • 2 eieren
  • 300 ml kokosmelk
  • 2 el maanzaad
  • roomboter om te bakken

Voor de topping

  • 200 g mascarpone
  • 1 el honing
  • 1 tl kaneel
  • blauwe bessen, rode bessen, druiven naar keuze, geroosterde pistachenootjes

Bereiding:

Maak eerst de kaneelsiroop:

  1. Verwarm de honing in een steelpannetje.
  2. Voeg de kaneelstokjes, de sinaasappelschil en sap toe, maal er wat zeezout en peper over naar smaak.
  3. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Druk af en toe met een vork in de kaneelstokjes voor extra smaak.
  5. Laat de kaneelsiroop afkoelen.

Maak dan het beslag voor de kokospannenkoeken:

  1. Meng het bloem met het bakpoeder, voeg vanillesuiker, kardemompoeder en de mespunt zout toe.
  2. Klop de eieren los met de kokosmelk.
  3. Maak een kuiltje in het bloem en schenk hier langzaam al roerend de eikokosmelkmix in.
  4. Meng tot een dik beslag. Laat 30 minuten rusten.
  5. Smelt steeds een klont boter in de pan, en schep telkens 3 eetlepels beslag in de pan en bak de pannnenkoeken gedurende 2 minuten op hoog vuur bruin. Keer ze om en bak nog 1 minuut op minder hoog vuur. Ga zo door tot het beslag op is.

Serveren:

  1. Roer ondertussen de mascarpone los met de honing en kaneel.
  2. Serveer de pannenkoeken met de mascarpone, het fruit en de kaneelsiroop.
  3. Of maak een feestelijk torentje van de pancakes. Schep hiervoor steeds wat mascarpone op een pancake, verdeel hier wat fruit op en leg er een andere pancake op. Eindig met een laagje fruit en pistachenootjes. Schenk wat kaneelsiroop over het torentje.

Meer lekkere recepten en handige keukentips? Like Libelle Lekker Nederland op Facebook en schrijf je in voor de Libelle Lekker nieuwsbrief!

BEKIJK OOK:

Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Eric van Lokven. Fotokok en receptuur: Jacqueline Pietrowski

Memoires van een Maîtresse – Deel 38: “We moeten je telefoon in beslag nemen, nu meteen”

sex

Premium

De Kapitein blijft mysterieus en Eva is duidelijk niet zo enthousiast als Sabine over het naderende happy end.

Vanavond gaan we op date! Een echte, met eten en kaarslicht en wijn en vooral: tijd. Geen bliksembezoek meer, maar een hele avond. Ik werk als een malle vandaag en in de pauze heb ik zelfs nog even een nieuw rokje gekocht. Alles moet perfect zijn op onze eerste officiële date-night.

De voorpret tiert welig in de appjes. Kusjes, hartjes en video’s kleuren mijn dag en golven van verliefdheid brengen me van uur naar uur. Ik moet ook even werken hoor lieverd, typ

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien