Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Waarom je een komkommer eerst moet 'melken' voordat je 'm eet

Op social media kom je soms gekke dingen tegen, maar komkommer melken is wel een heel bijzonder hype. Op TikTok gaat een filmpje rond van een vrouw die hierbij zweert. Waarom? Omdat het de bittere smaak van een komkommer zou wegnemen.

De online redactie van Libelle las menig verhaal hierover. En na de vele positieve reacties zien we het als onze taak om de proef ook eens op de som te nemen. De viral video in kwestie zie je hieronder.

Advertentie

@basicallyperkfectmilking a cucumber?##healthheroes ##kitchenhacks ##cucumber ##fyp♬ original sound – basicallyperkfect

Eh, een komkommer melken?

Bij een komkommer melken denk je misschien aan de komkommer uitknijpen tot er sap uitkomt, maar dat is niet helemaal hoe het werkt. Je snijdt namelijk het uiteinde af, waarna je met ronddraaiende bewegingen de rest van de komkommer masseert. Of zoals het op TikTok genoemd wordt: melkt. Wij doen het je in onderstaande video voor.

De voordelen van een komkommer melken

Door het melken komt de stof cucurbitacine vrij. Deze giftige stof komt vooral voor bij komkommers en zit bijvoorbeeld op de schil die je normaal gesproken misschien opeet. De bittere smaak die je soms proeft bij het eten van een komkommer met schil komt hiervandaan. Melk je de komkommer en haal je de melk vervolgens weg met een keukenpapiertje of onder de kraan, dan proeft je komkommer verser en sappiger.

Zo ziet de melk eruit.

komkommer melken

En… werkt het?

Jazeker. De melk komt al snel vrij. En het kán zijn dat het tussen je oren gaat zitten na het zien van het filmpje, maar het ‘gemelkte’ plakje smaakt inderdaad minder bitter. Kleine kanttekening: een hele komkommer van 30 à 40 centimeter melken is een stuk tijdrovender dan simpelweg de schil verwijderen.

Een komkommer bestaat voor 99% (!) uit water en dat betekent dat ‘ie snel uitdroogt na het snijden. Met deze bewaartip houd je een komkommer langer vers.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: BuzzFeed. Beeld: iStock

komkommer melken

Lees meer

Sylvia Witteman: “Ik moffel de grote glasscherf op de grond snel weg”

Sylvia Witteman | Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week doet ze een poging om het huis van haar moeder schoon te maken. 

“Goed nieuws!”, zegt mijn moeder in het verpleeghuis. “Ik mag morgen naar huis!” Een week of vier heeft het wel geduurd voordat ze weer een beetje uit de voeten kon met haar nieuwe heup, maar nu is het toch (bijna) zover. “Stofzuigen en dweilen en zo kan ik voorlopig niet”, zegt ze. “Het zal wel een smeerboel zijn thui

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien