We Will Rock You de musical: nu tot 50% korting!

Zoek binnen:

Fris met een bite: komkommersalade met geroosterde amandelen

Komkommersalade met geroosterde amandelen is een voorproefje op de lente! Heerlijk fris en toch met een bite. En goed nieuws voor wie meedoet met Libelle Lijnt Lekker: hij is helemaal LLL-proof!

Dit heb je nodig voor 4 personen

Advertentie

  • 75 gram geschaafde amandelen
  • 1 klein sjalotje, fijngehakt
  • 75 ml olijfolie, extra vergine
  • 50 ml rode wijnazijn
  • zeezout, versgemalen peper
  • 2 komkommers, in blokjes
  • 2 (verschillende soorten) bosjes radijs, schoongemaakt en in partjes
  • 2 bossen bladpeterselie, de blaadjes geplukt

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175ºC. Spreid de amandelen uit op een bakplaat. Rooster ze onder af en toe omscheppen 8-10 minuten tot ze mooi goudbruin zijn, laat ze afkoelen. Klop de sjalot, olie en azijn in een wijde kom tot een vinaigrette, breng op smaak met zout en peper. Voeg de komkommer, radijs, peterselie en amandelen toe en meng alles goed door, laat 10 minuten intrekken en serveer daarna. Lekker met wat feta fijn verkruimeld erover.

Bereiden: 30 minuten. Circa 262 calorieën per persoon.

Meer trek in een licht soepje? Maak dan eens deze courgettesoep of een heerlijke Spaanse knoflooksoep.

Receptuur: Yvette van Boven. Beeld: Saskia van Osnabrugge

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien