Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Ex-chefkok van koningin Elizabeth deelt haar favoriete Fish and Chips-recept

Fish and Chips is een gerecht dat je niet zo snel bij koningin Elizabeth zal verwachten, maar wat blijkt? Ook Elizabeth is niet vies van een patatje met vis! Darren McGrady, ex-chefkok van de Britse koninklijke familie, deelde onlangs op zijn YouTube-kanaal het favoriete Fish and Chips-recept van Hare Majesteit.

Verwacht alleen geen standaardreceptje, want Elizabeth eet haar Fish and Chips wel nét iets anders dan wij simpele zielen gewend zijn.

Advertentie

Werkzaam voor koninklijke familie

McGrady is lange tijd de prive-chef geweest van onder andere prinses Diana, prins Harry en koningin Elizabeth. Inmiddels is hij niet meer werkzaam voor de koninklijke familie, maar heeft hij wel een YouTube-account waarop hij geregeld heerlijke recepten deelt. Onlangs besloot hij een video te maken van een echte klassieker én favoriet van de Queen: namelijk Fish and Chips.

Chique versie

Volgens McGrady serveerde hij het gerecht ‘heel vaak’ Buckingham Palace en dan met name tijdens de lunch, als de koningin gasten ontving. Hij maakte echter geen Fish and Chips zoals je dat gewend bent (vette vis gefrituurd in dik bierbeslag), maar maakte speciaal voor de Queen wat aanpassingen. “Voor haar is de klassieker iets te machtig. Zij eet liever een ietwat verfijnde versie van het populaire gerecht,” aldus McGrady.

Zó maak je het zelf

De chefkok gebruikt voor de speciale versie kabeljauw maar laat het bier achterwege. In de video is te zien hoe McGrady de kabeljauw door de bloem haalt, een mengsel van eigeel en geklaarde boter en tot slot door de panko (een Japanse variant van broodkruimels). Dit laatste moet volgens McGrady ontzettend dun zijn, zo benadrukt hij. In plaats van een frituurpan bakt hij de vis tien minuten lang gaar in de oven op 400 graden.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: YouTube. Beeld: iStock, YouTube

Lees meer

Libelle Legt Uit: zijn superfoods écht gezond?

Ze zijn goed voor je hart, je krijgt er meer energie van of je valt ervan af: superfoods beloven wonderen voor onze gezondheid. Maar maken ze die ook waar? En hoe zit het met de duurzaamheid?

Mogen we even voorstellen: de gojibes, afkomstig uit Azië en in Tibet ‘geluksbes’ genoemd. Ziet eruit als een rood-roze rozijn en schijnt een geneeskrachtige werking te hebben. En ken je maca al, een Peruaans knolgewas vol vitaminen en mineralen waarvan de tot poeder gemal

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien